Detalii șocante de la procurori pe cazul minorei din Sîngerei: Copila a fost violată, apoi sechestrată. Un suspect, reținut

 Detalii șocante de la procurori pe cazul minorei din Sîngerei: Copila a fost violată, apoi sechestrată. Un suspect, reținut

Procuratura Generală anunță că a fost reținut un suspect implicat în cazul minorei de 14 ani, care a fost violată la Sîngerei. Potrivit informațiilor, copila a fost ademenită de către individ, în rezultatul căreia a plecat cu acesta la domiciliul lui, unde contrar voinței sale ar fi întreținut cu ea un raport sexual forțat, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Procuratura raionului Sîngerei informează că, la 16 august 2022, în baza plângerii prealabile, a pornit o cauză penală pe faptul săvârșirii infracțiunilor de viol, comis cu bună-știință asupra unei minore (art. 171 alin. (2) din Codul penal) și privațiunea ilegală de libertate (art.166 alin. (2) din Codul penal).

Prin urmare, la această etapă preliminară a investigațiilor efectuate, procurorii au constatat că, victima care s-a dovedit a fi o minoră, în vârstă de 14 ani a fost ademenită de către un bărbat, în rezultatul căreia a plecat cu acesta la domiciliul ultimului, unde contrar voinței sale ar fi întreținut cu ea un raport sexual forțat.

Totodată în rezultatul cercetării cazului s-a stabilit că, după ce ar fi fost violată, de către făptuitor a fost privată ilegal de libertate într-o locuință dintr-o localitate din raionul Sîngerei, unde s-a aflat în jur de 15-20 min, după care victima a fost eliberată de către bănuit, aceasta deplasându-se singură spre domiciliul.

Precizăm că, în momentul de față, victimei minore i se asigură consilierea psihologică necesară, conform normelor aferente cazurilor de abuz sexual.

Așadar, urmare a măsurilor întreprinse de către procurori în comun cu ofițerii din cadrul Inspectoratului de poliție Sîngerei, astăzi 17 august 2022, făptuitorul a fost reținut pe un termen de 72 de ore.

În continuare, după înaintarea acuzațiilor pe caz, procurorii vor înainta demers către judecătorul de instrucție în vederea aplicării măsurii preventive sub formă de arest preventiv, pe un termen de 30 zile.

Subsecvent, informăm că, la momentul actual în cadrul urmăririi penale se întreprind toate acțiunile procesuale posibile în vederea stabilirii tuturor circumstanțele relevante pe caz, despre care fapt vom informa suplimentar”, se arată într-un comunicat emis de Procuratura Generală.

O minoră de 14 ani din Sîngerei ar fi fost violată de mai mulți bărbați. Totul s-ar fi întâmplat ieri, în jurul orei 19:30.