Dieta campionului mondial David Popovici. Ce mănâncă și cum arată „Extraterestrul”, la 17 ani

 Dieta campionului mondial David Popovici. Ce mănâncă și cum arată „Extraterestrul”, la 17 ani

Sursa: digisport.ro

După ce luni a câștigat aurul la 200 de metri liber, la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 100 de metri liber, cu cel mai bun timp din serii, 47.60, scrie SHOK.md, cu referire la digisport.ro.

În septembrie 2021, David Popovici le-a vorbit copiilor care se antrenează la bazinul de înot Miramar din București, unde s-a pregătit și el, despre ce sacrificii presupune sportul de performanță.

Campionul român are primul antrenament de la ora 06:30, iar părinții săi se trezesc mai devreme și îi aduc mâncarea la pat, pentru a se hrăni cu două ore înainte de antrenament. „Mănânc bine dimineața. Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine”, a afirmat David Popovici.

digisport.ro
sursa: digisport.ro
Meniul sportivului este format dintr-un iaurt mare, amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz. La acestea se adaugă fructe uscate precum migdale şi curmale.

„Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00”, afirma David Popovici.

digisport.ro
Sursa: digisport.ro

După fiecare antrenament, de 6 ani încoace, David Popovici bea o combinație de lapte, miere și scorțișoară. Uneori lapte, miere și cacao. Pentru că proteinele sunt extrem de importante. Pâinea integrală a înlocuit-o pe cea albă, iar cârnații au fost excluși, informează sursa citată.

David Popovici (17 ani), care luni a cucerit aurul la 200 m liber, a fost mai rapid în calificările de la 100 de metri liber decât americanul Caeleb Dressel, 47.95 ,şi decât sârbul Andrej Barna, 48.15.

Cele două semifinale sunt programate marţi, de la orele 19:26, respectiv 19:31, iar finala va avea loc miercuri, de la ora 19:22 (ora României).

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1:43.21. Popovici a stabilit un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale (1:44.40).

digisport.ro
Sursa: digisport.ro

Olesea Bolboceanu-Banari