Din „victimă și dezertor”, în vizorul Procuraturii pentru „o relație cu un minor”: Ministerul Apărării nu a găsit dovezi de hărțuire a tânărului gay

 Din „victimă și dezertor”, în vizorul Procuraturii pentru „o relație cu un minor”: Ministerul Apărării nu a găsit dovezi de hărțuire a tânărului gay

Cazul soldatului care a refuzat să revină în Armată, fiind hărțuit pentru că este de orientare sexuală netradițională a ajuns pe masa Procuraturii. Potrivit Ministerului Apărării, care a efectuat o anchetă, nu au fost depistate dovezi că tânărul a fost supus maltratării în unitatea militară. Detaliile au fost oferite de activista civică Angelica Frolov, care face referire la scrisoarea recepționată de Minister, relatează SHOK.md.

„Deci, am primit în sfârșit scrisoarea de la Ministerul Apărării. Pe scurt: nu au fost depistate dovezi a hărțuirii, tratamentului inuman, violenței fizice, verbale și psihologice. Dar, au stabilit că iubitul soldatului este minor (17 ani, dacă ceva) și au trimis cazul la procuratură pentru a investiga această relație”, a scris Angelica Frolov pe pagina ei de Facebook.

Președinta țării, Maia Sandu, care este și comandant suprem al forțelor armate va aborda cazul soldatului care a refuzat să revină în Armată, fiind hărțuit pentru că este de orientare sexuală netradițională. Președinția spune că astfel de comportament discriminator este inacceptabil. Declarația a fost făcută vineri, la o conferință de presă.

Un militar din Armata Națională ar fi fost supus hărțuirii în ultimele șase luni, după ce s-a aflat că este gay. Tânărul a declarat pe o rețea de socializare că la data de 10 noiembrie trebuia să se prezinte în unitatea militară, din concediu, lucru pe care refuză să-l facă. Acesta a spus că își asumă toată responsabilitatea pentru acțiunile sale.

Solicitat să vină cu o reacție pentru SHOK.md, Ministerul Apărării ne-a comunicat că a creată o comisie pentru a investiga cazul tânărului și precizează că nu tolerează discriminarea.