Directorul de ceremonii al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, demis pentru o „glumă” de acum 23 ani

 Directorul de ceremonii al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, demis pentru o „glumă” de acum 23 ani
0Shares

Tokyo 2020 | Cu numai o zi rămasă până la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice o controversă legată de acest eveniment zguduie întreaga suflare olimpică. Directorul de ceremonii a fost demis din cauza unei “glume” făcute în urmă cu 23 de ani, scrie SHOK.md cu referire la eurosport.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor începe într-o notă controversată, după ce directorul de ceremonii al competiției din Japonia a fost demis cu numai o zi înainte de festivitatea de deschidere, care va avea loc mâine, de la ora 14:00.
Motivul invocat de organizatori este că Kentaro Kobayashi a fost autorul unei “glume” total neinspirate în urmă cu 23 de ani. Într-un video umoristic lansat în 1998 în care a fost implicat, Kabayashi a făcut o “glumă” referitoare la Holocaust, unul dintre cele mai tragice episoade din istoria omenirii. În video-ul respectiv, Kobayashi a folosit sintagma “hai să ne jucăm de-a Holocaustul”.
Organizatorii Jocurilor Olimpice nu au putut trece cu vederea un asemenea comportament și au decis să-l demită pe Kobayashi, deși acesta trebuia să coordoneze festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice peste numai o zi.
“Am aflat că în cadrul unui moment artistic din trecut, Kentaro Kobayashi a folosit un limbaj care ridiculizează o tragedie istorică. Nicio persoană, oricât de creativă ar fi, nu are dreptul de a se amuza pe seama victimelor genocidului. Ca atare, Comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice a decis să îl demită pe domnul Kobayashi din funcţie.”, a declarat preşedintele Comitetului Tokyo-2020, Seiko Hashimoto.
Kentaro Kobayashi, care este o personalitate foarte respectată în lumea spectacolului din Japonia, a reacționat imediat, acceptând decizia care s-a luat în privința sa și cerându-și scuze public pentru actul său de acum mai mult de 2 decenii.
“Sceneta scrisă de mine conţinea replici care erau total nepotrivite. Era o perioadă în care nu reuşeam să facem lumea să râdă așa cum doream şi am încercat să atrag atenţia oamenilor într-o manieră la care nu mă gândeam că poate genera astfel de probleme.”, a declarat Kobayashi.
La începutul acestei săptămâni, compozitorul Keigo Oyamada, a cărui muzică era de așteptat să fie folosită la ceremonia de deschidere, a fost anunțat și el că temele sale melodice nu vor răsuna la Tokyo. Motivul a fost faptul că acesta a recunoscut în unele interviuri din anii ’90 că și-a persecutat colegii cu handicap pe vremea când era elev.
Competițiile de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie – 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
0Shares