Dirijorul și compozitorul Eugen Mamot împlinește 81 de ani: „Ani de viață, ani de cântec!”

 Dirijorul și compozitorul Eugen Mamot împlinește 81 de ani: „Ani de viață, ani de cântec!”

Dirijorul, compozitorul, Eugen Mamot împlinește 81 de ani. „Vă mulțumim pentru caracter, pentru verticalitate și muncă, a menționat într-un mesaj de felicitare, șefa Direcției Cultură a Primăriei, Valentina Volontir, scrie SHOK.md.

„Dirijorul, compozitorul, profesorul cu grad didactic superior, autorul de manuale, personalitate care a contribuit substanțial la dezvoltarea culturii muzicale naționale – Eugen Mamot îmbrățișează onorabila vârstă de 81 de ani. Îmi face o deosebită plăcere să Vă adresez, cu prilejul zilei de naştere, sincere și cordiale felicitări, împreună cu urări de sănătate, viaţă lungă, noi împliniri și bucurii alături de cei dragi. Este o onoare și o bucurie să fim martorii creației Dumneavoastră. Vă mulțumim pentru caracter, pentru verticalitate și muncă, și vă dorim să rămâneți, în continuare, un model și o sursă de inspirație pentru noi toți. La mulți ani, Maestre! Ani de viață, ani de cântec!”, a scris Volontir.

Eugen Mamot este autorul a circa 300 de creaţii vocal-simfonice, instrumentale, corale, cîntece pentru copii, a realizat nenumărate aranjamente muzicale ale melodiilor şi versurilor populare etc. În anul 1980 este decorat cu Medalia „Eminent al Culturii” din RSSM , iar în anul 1992 obţine titlul Maestru Emerit al Artelor din Republica Moldova, apoi în anul 1996 obţine titlul de “Profesor cu grad didactic superior”, iar în 2001 devine Cavaler al Ordinului „Gloria Muncii.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și