Divorțul a „împins-o” să plece din Moldova. Irene Boclincă, despre hăul ce o aștepta după: Puneam cuvertura în cap și boceam

 Divorțul a „împins-o” să plece din Moldova. Irene Boclincă, despre hăul ce o aștepta după: Puneam cuvertura în cap și boceam

A lăsat casă, job și a plecat la Iași pentru a-și realiza visul. Este vorba despre actrița  Irene Boclincă, care după divorț și-a schimbat atât orașul cât și modul de viața. Invitată în cadrul proiectului neREDactat cu Rodica Ciorănică, Irene a povestit, cu lacrimi în ochi despre dificultățile prin care a trecut în acea perioadă. „Puneam cuvertura în cap și boceam, să nu zică fetele ia uite măi ditamai vedetă plânge”, a spus Irene.

La vârsta de 35 ani, Irene a decis să lase totul în urmă și să plece la Iași.

Eram bine financiar, aveam un job în teatru și la un post TV. Dar fiind după divorț, am zis că trebuie să plec. Nu mă simțeam confortabil, totul era pe cerc, nu se întâmpla nimic: muncă, casă, filmări. La teatru atunci erau acele plecări, în masă. Și am zis acuma e timpul. Mai întâi am mers la Iași și am dat examenul, pentru că nu eram sigură că intru. L-am susținut, după care am plecat.

A fost foarte greu, dar trebuia această schimbare. Să lași tot aici, aveam nume, casă și să te duci acolo în cămin cu patru fete, eu eram a cincea. Aveam bucătăria în comun. Nu aveam bani, am plecat la nimic acolo. Părinții au acceptat, au zis îți dăm noi, doar mergi. Aveam 100 roni pe lună (400 lei ar fi acum), aceasta practic nu e nimic și noi cumva ne împărțeam, săptămâna aceasta cumperi tu de mâncare, viitoare eu, ca să ne ajungă. Dar până m-am acomodat în jumate de an, seara aveam un obicei când mă culcam, îmi puneam cuvertura în cap și trăgeam un bocet să nu zică fetele ia uite măi ditamai vedetă plânge”, a menționat actrița.

Boclincă a declarat că această perioadă dificilă a durat doi ani.

„În anul doi deja am început colaborarea cu Teatrul Național și primeam de spectacol 250 de roni. Adunci deja adunam bănuți și eram mai bine”.

 

Citește și