Dodon, despre prankul cu Maia Sandu: Nota doi administrației prezidențiale și MAEIE

 Dodon, despre prankul cu Maia Sandu: Nota doi administrației prezidențiale și MAEIE

Fostul șef de stat, Igor Dodon, nu consideră că prankul cu Maia Sandu este unul fake. „E discuția reală. De ce s-a întâmplat așa? Bună întrebare. Nota doi administrației prezidențiale și MAEIE”, a declarat Dodon, la o emisiune de la Primul, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Prankul cu Maia Sandu nu este fake. E discuție reală. De ce s-a întâmplat așa? Bună întrebare. Nota doi administrației prezidențiale și MAEIE”, a declarat Dodon.

Administrația prezidențială și MAEIE deocamdată nu au comentat declarațiile.

În spațiul online a apărut versiunea integrală a video-ului în care doi prankeri ruși, cunoscuți prin apeluri false către mai multe personalități, ar fi discutat cu președinta Maia Sandu, din numele prim-ministrului Ucrainei, Denîs Șmîhal. Dialogul se referă la mai multe subiecte, printre care și cel cu privire la protestul organizat de Partidul Șor, cel cu privire la Transnistria, dar și cu privire la securitatea energetică a Republicii Moldova.

Ieri au fost publicate primele secvențe din video-ul în care ar apărea Maia Sandu, discutând cu prim-ministrul Ucrainei.

De cealaltă parte, Președinția RM declară că înregistrarea video este o tentativă de implicare a șefei statului, Maia Sandu, într-o manipulare de tip deep fake.„Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor atribuite Președintei Maia Sandu într-o pretinsă discuție purtată de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. Declarațiile prezentate în această falsificare nu corespund realității, fiind un trucaj prin montare de imagini și sunet”, a anunțat Președinția Republicii Moldova.

La scurt timp, prankerii ruși au publicat un nou video din presupusele discuții dintre Maia Sandu și Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. Dialogul, de această dată, se referă la portul Giurgiulești, precum și la sprijinul din partea partenerilor externi.