Dosarul în care Morgenstern este acuzat că promova utilizarea drogurilor a ajuns la final: Ce decizie anunța oamenii legii

 Dosarul în care Morgenstern este acuzat că promova utilizarea drogurilor a ajuns la final: Ce decizie anunța oamenii legii

Dosarul în care Morgenstern este acuzat că promova utilizarea drogurilor, în patru videoclipuri: „Fum”, „Whisky la micul dejun”, „Vin roșu freestyle” și „Eu fumez iarbă”, a ajuns la final. Artistul rus a fost scos de sub acuzații. Despre aceasta a anunțat ieri,  presa rusă, scrie SHOK.md.

Potrivit hotărârii al Ministerului Afacerilor Interne din Rusia, Morgenstern „nu a publicat niciodată” videoclipurile date. Cazul a fost închis după ce a fost verificat de departamentul de control al drogurilor.

La sfârșitul lunii martie, Liga pentru internet sigur a depus la sediul Parchetului General al Federației Ruse o cerere de a efectua un control în legătură cu Morgenstern pentru o posibilă propagandă a drogurilor în rândul copiilor. Poziția oficială a lui Morgenstern este că, în opinia sa, nu există propagandă de droguri în piesele sale, el nu recunoaște vinovăția în comiterea unei infracțiuni administrative.

În luna mai, expertiza a Centrului de Cercetare din Moscova a confirmat prezența propagandei de droguri în cântecele lui Morgenstern: „Vin Rose”  și „Family”. La 3 iunie, curtea Zyuzinsky din Moscova a aplicat o amendă de 100 de mii de ruble rapperului în temeiul articolului privind propaganda drogurilor. Muzicianul a spus că a fost judecat pentru versurile care nu au fost cântate de el, dar canalul său de YouTube este administrat de o altă persoană.