Două femei se sărută și își acoperă sânii cu o pancartă pe care scrie „Finlanda”, în reședința premierului. Sanna Marin își cere scuze

 Două femei se sărută și își acoperă sânii cu o pancartă pe care scrie „Finlanda”, în reședința premierului. Sanna Marin își cere scuze

Prim-ministrul finlandez Sanna Marin și-a cerut marți scuze pentru o imagine care a apărut pe rețelele sociale de la o petrecere privată pe care a organizat-o la reședința sa oficială în luna iulie. În imaginea distribuită în spațiul online, apar două femei care se sărută și își acoperă sânii cu o pancartă pe care scrie „Finlanda”, scrie SHOK.md, cu referire la presa străină.

„După părerea mea, poza nu este potrivită. Îmi cer scuze pentru asta. Nu ar fi trebuit să fie făcută o astfel de poză, dar altfel, nu s-a întâmplat nimic extraordinar la acea întâlnire”, a spus Marin reporterilor, confirmând că fotografia a fost făcută la reședința sa.

Marin, în vârstă de 36 de ani, a spus că fotografia a fost făcută în timpul unei petreceri private cu prietenii ei, după un festival de muzică în luna iulie. „Am avut saună, am înotat și am petrecut timp împreună”, a spus ea, descriind petrecerea de la reședința ei de la malul mării.

Prim-ministrul finlandez se află în centrul unui scandal public după ce au apărut imagini video de la petreceri la care aceasta a participat.

Luni, un test antidrog efectuat de Sanna Marin, unul dintre cei mai tineri lideri mondiali, a ieșit negativ. Testul a fost făcut pentru a calma îngrijorările după ce săptămâna trecută au fost publicate imagini video care o arată cântând și dansând cu celebrități finlandeze la o altă petrecere.

Finlandezii au fost împărțiți în privința comportamentului premierului, unii și-au exprimat sprijinul pentru aceasta, în timp ce alții și-au pus întrebări despre cum ar putea influența activitatea sa din timpul liber capacitatea de lider al țării.