Drama unei tinere din India: Răpită, plimbată pe stradă și bătută. Mulțimea aplauda și cerea să fie violată

 Drama unei tinere din India: Răpită, plimbată pe stradă și bătută. Mulțimea aplauda și cerea să fie violată

O tânără din India a fost răpită din fața propriei case, bătută, tunsă și plimbată pe stradă. Mai mulți oameni care au asistat la această scenă au aplaudat și au strigat că trebuie să fie violată. Dintre aceștia, mulți erau femei, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Cel puțin 12 persoane au fost arestate de poliția din Delhi, dintre care opt femei. Doi sunt minori. Potrivit polițiștilor, victima în vârstă de 20 de ani a atacului din 26 ianuarie a fost răpită și agresată fizic și sexual.

Presupusa implicare a femeilor a atins un punct sensibil într-o țară care luptă de mult timp pentru a reduce violența de gen. Activiștii spun că acest caz demonstrează amploarea misoginismului în India, unde femeile sunt învățate să susțină structurile patriarhale, și se tem că violența împotriva femeilor se va agrava pe măsură ce crește sprijinul pentru grupurile politice de extremă dreapta care promovează valorile tradiționale, patriarhale.

Swati Maliwal, președinta Comisiei pentru Femei din Delhi, a spus că tânăra i-a povestit că a fost violată de trei bărbați.

„Au fost femei prezente, i-au instigat pe bărbați să fie mai brutali cu ea”, a spus Maliwal pentru CNN, relatând ce i-a spus victima.
„Când am văzut acel videoclip și le-am văzut pe aceste femei atacând această fată… 
e trist că există femei care pot face așa ceva,” a adăugat ea.

Sora victimei, Aarti, a declarat pentru CNN că tânăra, care este căsătorită, a fost atacată de rudele unui adolescent, despre care se spune că s-a sinucis după ce sora ei i-a respins avansurile.

Aarti a povestit cum s-a întâmplat totul: a mers la sora ei pentru a-i duce un sac de făină. Când sora ei a coborât să-l ridice, o gloată furioasă s-a repezit înăuntru.

Au început să o lovească pe sora mea. Se întâmpla în fața mea, nu știam ce să fac… Eram încremenită de frică”, a spus Aarti.

Adolescenta nu-și amintește câți oameni erau, doar că erau „mulți” și că erau bărbați și femei dintr-o altă familie.

Aarti a spus că oamenii au urcat-o pe sora ei într-o ricșă și au plecat spre casa lor, aproape de locul în care locuiesc și Aarti și tatăl ei. Fata i-a urmat într-o altă ricșă.

Acolo, i-au tăiat părul, i-au murdărit fața și au plimbat-o pe stradă, în văzul lumii, în timp ce mai multe femei o loveau.

Nimeni nu a încercat să o ajute, toți strigau și aplaudau”, a spus Aarti.

Ea a povestit că a sunat la poliție de pe un telefon mobil împrumutat și că polițiștii au ajuns după 15 minute.

La secția de poliție, sora lui Aarti i-a spus că a fost închisă într-o cameră în care i s-au făcut „lucruri rele” – o expresie folosită în India pentru agresiune sexuală – înainte de a fi plimbată pe stradă.

R Sathiyasundaram, comisarul adjunct de poliție al districtului Shahdara, a declarat că ancheta este în curs de desfășurare și a refuzat să dea detalii despre persoanele reținute și acuzațiile aduse acestora.

Deși mulți indieni au fost șocați că femeile pot incita la viol, alții spun că nu este surprinzător într-o țară cu valori patriarhale puternice.

În urmă cu zece ani, avocata Seema Kushwaha a reprezentat-o pe „Nirbhaya”, o studentă de 23 de ani care a murit după ce a fost violată în grup într-un autobuz din Delhi, în 2012. Indignarea publică a dus la legi mai stricte în privința violului, dar activiștii spun că acestea au avut un impact redus în combaterea agresiunii sexuale, în condițiile în care India a fost clasată drept cel mai periculos loc din lume pentru a fi femeie, într-un sondaj din 2018.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și