După mai mult de un an de zile, prințul Harry a revenit în Anglia, singur pentru funeraliile bunicului său

 După mai mult de un an de zile, prințul Harry a revenit în Anglia, singur pentru funeraliile bunicului său
0Shares

După mai mult de un an de zile, prințul Harry a revenit în Anglia, pentru funeraliile bunicului său, prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth II, care a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani. Acesta ar fi aterizat pe aeroportul Heathrow, duminică seara, însă a venit singur, scrie SHOK.md.

Potrivit hellomagazine, prințul a fost întâmpinat de către o echipă de securitate a familiei regale și urcat într-un Range Rover negru, pentru a fi condus la Palatul Kensington. Mai multe mașini de poliție au fost, de asemenea, mobilizate în zona aeroportului.

Meghan Markle, soția lui Harry însărcinată cu al doilea copil, a rămas în California. Ducesa de Sussex a fost sfătuită de medicul ei să nu călătorească, sarcina fiind avansată, a spus un purtător de cuvânt al casei regale, relarează ziare.com.

Trupul neînsufleţit al prinţului Philip este depus la Castelul Windsor.

Palatul Buckingham a confirmat sâmbătă că prinţul Harry va participa la funeraliile programate să aibă loc pe 17 aprilie la capela St. George de la Castelul Windsor.

Înmormântarea prinţului Philip, duce de Edinburgh, va avea loc sâmbătă şi va fi transmisă de televiziuni de la ora României 17:00.

Cu puţin timp înainte, va avea loc o mică procesiune ceremonială de la intrarea oficială a Castelului la capelă.

Este vorba despre o ceremonie funerară regală şi nu funeralii de stat, acestea din urmă fiind în mod obişnuit rezervate monarhilor.

Ceremonia va avea loc în întregime pe domeniul Castelului. Planurile au fost aprobate de regină şi ele „reflectă foarte mult dorinţele personale ale ducelui”.

0Shares