Echipa Națională a Moldovei va juca astăzi primul meci din acest an: Cine este adversara

 Echipa Națională a Moldovei va juca astăzi primul meci din acest an: Cine este adversara
0Shares
Echipa Națională a Moldovei va juca astăzi primul meci din acest an. Adversara noastră este selecționata din Feroe. Partida din cadrul grupei E din preliminariile Campionatului European 2024 se va disputa pe stadionul Zimbru din Chișinău. Începutul e la ora 21:45.

Biletele sunt disponibile online pe site-ul BILETE.FMF.MD. Prețul începe de la 50 de lei.

Nicolas Walsh va arbitra meciul Moldova – Feroe. El va fi ajutat de către asistenţii Graeme Stewart și Calum Spence. Al patrulea oficial va fi Alan Muir (toți Scoția). Arbitrul asistent video va fi David Coote, iar asistentul arbitrului video – Peter Bankes (ambii, Anglia).

Observator de arbitri UEFA a fost delegat Hannes Kaasik (Estonia), ofițer de securitate UEFA – Nico De Pauw (Belgia), iar delegat UEFA – Mohamed Taa (Franța).

Jocul cu Feroe va fi cu numărul 272 pentru Naționala Moldovei. Reprezentativa noastră a înregistrat 52 de victorii, 61 egalități și 158 de înfrângeri. Golaveraj: 213-459.

Veaceslav Posmac poate juca astăzi partida cu numărul 60 în tricoul Naționalei Moldovei, Ion Jardan – a 50-a, iar Victor Straistari, Mihail Ștefan și Serafim Cojocari pot debuta pentru tricolori.

Selecționerul Serghei Cleșcenco nu poate conta azi pe serviciile mijlocașilor Artur Ionița (Pisa, Italia), Mihai Plătică (FC Petrocub), Eugeniu Cociuc (Pyunik, Armenia) și a fundașilor Oleg Reabciuk (Olympiacos, Grecia), Vadim Bolohan (FC Milsami), toți accidentați. Apărătorul Vladislav Baboglo (Oleksandria, Ucraina) nu a putut veni în cantonamentul de la Vadul lui Vodă din cauza războiului din Ucraina. Un alt fundaș, Igor Armaș de la FC Volunari, România, și-a anunțat retragerea de la Națională.

Reprezentativa din Feroe (locul 123 în clasamentul FIFA) s-a clasat pe locul 3 în grupa C1 la ultima ediție a Ligii Națiunilor. Echipa antrenată de suedezul Hakan Ericson a obținut câte 2 victorii și remize, și a cedat în 2 partide: 2-1 și 0-4 cu Turcia, 0-1 și 2-2 cu Luxemburg, 2-1 și 1-1 cu Lituania.

Antrenorul echipei este suedezul Hakan Ericson (62 ani). El se află la cârma reprezentativei feroeze din 16 decembrie 2019. Anterior Ericson a fost selecționerul Suediei (3 meciuri).

Moldova a mai jucat până acum 2 meciuri cu feroezii la nivel de echipe reprezentative. Bilanț: o remiză și o înfrângere. Golaveraj: 2-3.

25.03.2021 Moldova – Feroe 1-1 prel. CM 2022

07.09.2021 Feroe – Moldova 2-1 prel. CM 2022

0Shares

Melisa Ciobanu