Elicopterul, prăbușit în Grecia, e al Moldovei. MAEIE: Un moldovean a fost salvat, al patrulea membru – încă de negăsit

 Elicopterul, prăbușit în Grecia, e al Moldovei. MAEIE: Un moldovean a fost salvat, al patrulea membru – încă de negăsit

Autoritatea Aeronautică Civilă informează că elicopterul care s-a prăbușit în mare, în Grecia este înregistrat în registrul aerian al Republicii Moldova. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene menționează că este confirmată salvarea pilotului aeronavei, cetățean român, precum și a unui cetățean moldovean, căruia i-a fost acord primul ajutor. Cel de-al treilea membru al echipajului a fost găsit, dar identitatea persoanei nu a fost confirmată, scrie SHOK..md, cu referire la UNIMEDIA.

„În legătură cu informația apărută în presa străină referitoare la un elicopter prăbușit în timpul participării la stingerea incendiului în apropierea insulei Samos cu 4 membri ai echipajului la board, inclusiv cetățeni moldoveni, comunicăm că MAEIE, prin intermediul ambasadei țării noastre la Atena se află în contact permanent cu autoritățile elene (Ministerul protecției civile și Garda de coastă) și se verifică informația privind apartenența la cetățenia țării noastre a doi membri ai echipajului.

La moment, este confirmată salvarea pilotului aeronavei, cetățean român, precum și a unui cetățean moldovean, căruia i-a fost acord primul ajutor. Cel de-al treilea membru al echipajului a fost găsit, dar identitatea persoanei nu a fost confirmată. Autoritățile elene continuă operațiunea de căutare a celui de-al patrulea membru al echipajului.

 

Totodată, Autoritatea Aeronautică Civilă informează că elicopterul este înregistrat în registrul aerian al Republicii Moldova”, menționează MAEIE înt-un comunicat de presă.

 

„Autoritatea Aeronautică Civilă informează privind implicarea intr-un accident aeronautic a unui elicopter înregistrat în registrul aerian al Republicii Moldova, care era antrenat în acțiuni de stingere a incendiilor în Grecia. Accidentul s-a produs la 5:55 PM, 13 iulie. La bordul aeronavei se aflau 4 persoane. La moment are loc operațiunea de salvare a echipajului. Autoritatea este în permanentă legătură cu operatorul aerian căruia îi aparținea aeronava și cu autoritățile de profil”, a menționat AAC.

 

Un elicopter pilotat de un român s-a prăbușit în Grecia, în timpul unei misiuni de stingere a incendiilor. Potrivit presei elene, la bord se aflau 4 persoane, dintre care 2 moldoveni. Pilotul român a fost salvat.

 

Citește și