Elon Musk a provocat o furtună pe Twitter după ce a glumit că va cumpăra Manchester United

 Elon Musk a provocat o furtună pe Twitter după ce a glumit că va cumpăra Manchester United

Miliardarul Elon Musk a scris pe Twitter că va cumpăra echipa de fotbal Manchester United. Vestea, la care nimeni nu se aștepta, a provocat o furtună pe rețelele sociale și în lumea fotbalului. Fondatorul Tesla și Spacex a revenit cu o altă postare, în care preciza că totul a fost o glumă, relatează SHOK.md, cu referire la digi24.

Elon Musk, a cărui avere este estimată la 270 de miliarde de dolari, potrivit Forbes, a postat pe Twitter: „De asemenea, cumpăr Manchester United. Cu plăcere!”.

Mesajul a primit în scurt timp 400.000 de aprecieri pe Twitter. Aceasta, în condițiile în care echipa de fotbal a avut un început de sezon dureros. Manchester United e pe ultimul loc în Premier League după două înfrângeri, jucătorul vedetă Cristiano Ronaldo ar putea pleca, iar noi contracte cu jucători de top nu reușesc să se materializeze.

Fanii sunt neliniștiți, iar la începutul acestei săptămâni, Manchester United Supporters Trust a declarat că va „cere răspunsuri” de la cei care conduc clubul, după un început de sezon „umilitor”.

Clubul este în declin de când Sir Alex Ferguson s-a retras din funcția de manager în 2013, iar vinovată este considerată familia Glazer, care deține clubul din 2005.

Unii fani au salutat interesul lui Musk pentru clubul de fotbal, care a fost evaluat la 4,6 miliarde de dolari de către Forbes la începutul acestui an. Alți fani s-au întrebat cum ar arăta o echipă condusă de Musk, având în vedere că acesta deține compania spațială SpaceX și producătorul de mașini electrice Tesla.

Totuși, o nouă postare a lui Musk a clarificat totul: a fost vorba doar de o glumă. „Este o glumă care circulă de mult pe Twitter. Nu cumpăr nicio echipă de de sport”, a scris el, adăugând că preferă stand-up comedy. Totuși,

Musk a scris că Manchester United a fost întotdeauna echipa lui de fotbal preferată. Clubul sportiv nu a făcut niciun comentariu referitor la declarațiile lui Musk.