Elon Musk neagă că s-a oferit să cumpere un cal unei stewardese, pentru un masaj erotic: „Este un atacat politic”

 Elon Musk neagă că s-a oferit să cumpere un cal unei stewardese, pentru un masaj erotic: „Este un atacat politic”

Elon Musk neagă acuzațiile conform cărora ar fi hărțuit sexual o stewardesă la bordul unui avion privat și spune că este „atacat politic”. Într-un mesaj pe Twitter, miliardarul spune că atacurile împotriva sa „trebuie văzute dintr-o perspectivă politică”, scrie SHOK.md cu referire la  digi24.

Elon Musk a calificat drept „complet neadevărate” acuzațiile că a hărțuit sexual o stewardesă la bordul unui avion privat, în 2016. Anterior, Business Insider a scris că SpaceX, compania aerospațială fondată de Musk, a plătit 250.000 de dolari unei stewardese pentru a închide un caz de hărțuire sexuală, în 2018.

Stewardesa lucra pe bază de contract pentru flota de avioane a SpaceX. Ea spune că Musk s-a dezbrăcat în fața ei, a mângaiat-o pe picior fără acord și s-a oferit să-i cumpere un cal în schimbul unui masaj erotic.

În articol este citată o persoană care susține că este o prietenă a stewardesei și care face dezvăluiri cu privire la felul în care au decurs evenimentele.

„Atacurile împotriva mea ar trebui văzute dintr-o perspectivă politică – este vorba de felul lor standard de acționa (josnic) – însă nimic nu mă va împiedica să lupt pentru un viitor bun și pentru dreptul vostru la liberă exprimare”, a scris miliardarul pe Twitter.

„Am o provocare pentru această mincinoasă care susține că prietena ei m-a văzut «dezbrăcat» – să descrie ceva, orice (cicatrici, tatuaje) ce nu este cunoscut de public. Nu va putea să o facă pentru că nu s-a întâmplat niciodată”, a mai spus Musk.

Conform Business Insider, stewardesa în cauză a crezut că refuzul ei de a accepta propunerile lui Musk îi vor afecta oportunitățile de a continua să lucreze la SpaceX, iar din acest motiv ar fi angajat un avocat în 2018.

Compania aerospațială ar fi încheiat cazul printr-o înțelegere în afara tribunalelor care a inclus și un acord de confidențialitate, prin care stewardesa nu are voie să vorbească despre cele întâmplate. Niciuna dintre persoanele citate nu și-a dezvăluit, însă, identitatea.

Musk, care se află într-o procedură complicată de achiziționare a rețelei sociale Twitter, spune că acuzațiile împotriva sa sunt atacuri politice și a spus, miercuri, că îi va vota pe republicani în dauna democraților.

Musk a declarat, anterior, că va debloca contul de Twitter al fostului președinte al SUA, Donald Trump, dacă acordul prin care urmează să cumpere rețeaua socială va fi finalizat. Musk a spus că decizia de a-l bloca pe Trump pe Twitter în ianuarie 2021, după evenimentele de la Capitoliu, a fost o „greșeală”.

Pe 25 aprilie, conducerea Twitter a căzut de acord să vândă rețeaua socială lui Elon Musk. „Libera exprimare este piatra de temelie în funcționarea democrației iar Twitter este piața digitală unde chestiunile vitale pentru viitorul umanității sunt dezbătute”, a spus Musk într-un comunicat.

Maria Palade

https://shok.md/