Elon Musk scrie istorie! A devenit a treia persoană din lume cu avere netă de 200.000.000.000 de dolari

 Elon Musk scrie istorie! A devenit a treia persoană din lume cu avere netă de 200.000.000.000 de dolari

Elon Musk a devenit a treia persoană care a avut vreodată o valoare de 200 miliarde de dolari , după ce valoarea Tesla a crescut, ceea ce l-a făcut din nou cea mai bogată persoană din lume, scrie SHOK.md cu referire la forbes.

Miliardarul Elon Musk, CEO Tesla și SpaceX este urmat în această listă de fondatorul Amazon și rivalul spațial Jeff Bezos, care a atins prima dată 200 miliarde de dolari în august 2020 și magnatul de lux Bernard Arnault, care a făcut acest lucru pentru o scurtă perioadă luna trecută

Acțiunile companiei Tesla de vehicule electrice pe care o deține Musk au continuat un raliu de patru luni, închizându-se cu 2,2%, la 791,36 dolari, cel mai mare din februarie anul acesta. Musk a devenit mai bogat cu 3,8 miliarde de dolari luni și în valoare de 203,4 miliarde de dolari la închiderea piețelor. El îl depășește pe Bezos, a cărui avere a scăzut luni cu 1 miliard de dolari, până la 197,7 miliarde de dolari, din cauza unei scăderi de 0,6% a stocului Amazon.

Musk este chiar mai bogat acum decât era în ianuarie – când a devenit pentru scurt timp cel mai bogat magnat din lume – pentru că a primit subvenții suplimentare de opțiuni pe acțiuni care i-au mărit participația la Tesla; are aproximativ 73,5 milioane de opțiuni Tesla în valoare de aproximativ 53 de miliarde de dolari. Musk deține mai mult de o cincime din Tesla; Forbes reduc o parte din această acțiune pentru a contabiliza acțiunile pe care le-a promis ca garanție pentru împrumuturi.

Averea lui Musk este puternic legată de proprietatea sa asupra Tesla, care a încheiat ziua cu o plafon de piață de peste 792 miliarde de dolari, și SpaceX, care a fost evaluată la 74 de miliarde de dolari după o rundă de finanțare din februarie. După ce a promis anul trecut că va renunța la aproape toate bunurile sale personale, inclusiv șase conace, el deține acum o singură casă și consideră că reședința sa principală este o unitate de închiriere de 400 de metri pătrați.

Acțiunile Tesla au crescut cu peste 720% în 2020, contribuind la creșterea averii nete a lui Musk cu peste 125 de miliarde de dolari într-un an. După tranzacționarea locurilor cu Bezos ca cea mai bogată persoană din lume timp de câteva zile în ianuarie, acțiunile Tesla au început să scadă. Până în aprilie, Musk a fost depășit și de Arnault. Trecerea neobișnuit de frecventă pe vârful clasamentului miliardar a continuat luna trecută, când Musk a devenit din nou al doilea cel mai bogat, urmându-l doar pe Bezos.

Cei doi, care conduc companiile de rachete concurente – SpaceX pentru Musk, Blue Origin pentru Bezos – au tranzacționat, de asemenea, bătăile pe cursa lor spațială miliardară. Luna trecută, tensiunile s-au revărsat într-un proces al Blue Origin împotriva guvernului federal pentru a disputa un contract NASA de 2,9 miliarde de dolari care a fost atribuit SpaceX.

Musk nu a răspuns la o cerere de comentarii cu privire la valoarea sa netă și la rangul dintre miliardarii mondiali la momentul publicării.

Maria Palade

https://shok.md/