Emma Răducanu câștigă US Open 2021 și scrie istorie: venită din calificări, ea nu a pierdut niciun set în competiția de Grand Slam

 Emma Răducanu câștigă US Open 2021 și scrie istorie: venită din calificări, ea nu a pierdut niciun set în competiția de Grand Slam
0Shares

Emma Răducanu, locul 150 WTA, a câștigat sâmbătă seara finala US Open 2021 și intră în istorie, furnizând una dintre cele mai mari surprize din tenis: la 18 ani, venită din calificări, pentru prima dată într-o finală de Grand Slam, ea câștigă trofeul fără să fi pierdut vreun set de-a lungul întregii competiții, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Emma Răducanu este prima jucătoare – atât în tenisul feminin, cât și în cel masculin – care câștigă o finală de Grand Slam venind din calificări. În ceea ce privește performanța de a nu fi pierdut niciun set în cele 10 meciuri jucate la Flushing Meadows, așa ceva nu s-a mai întâmpat din 2014. Atunci, protagonistă era Serena Williams, însă în acel moment jucătoarea era în plină glorie și era nr. 1 mondial, cu experiență și multe trofee la activ.

Emma Răducanu, locul 150 mondial, și Leylah Fernandez, locul 73 WTA, s-au întâlnit sâmbătă în finala US Open 2021. A fost o finală mai puțin obișnuită, între două sportive foarte tinere, care nu sunt în fruntea clasamentului mondial și care, până acum câteva luni, erau aproape necunoscute.  

mma Răducanu, reprezentând Marea Britanie, are 18 ani, iar Leylah Fernandez, care vine din Canada, are 19 ani împliniți la 6 septembrie.

A fost pentru prima dată după 22 de ani când finala de la Flushing Meadows a fost disputată de două sportive atât de tinere. În 1999, Serena Williams, care avea 17 ani pe atunci, o învingea pe elvețianca Martina Hingis, care avea 19 ani.

A declarațiile de la festivitatea de premiere, Emma Răducanu a fost calmă și modestă, și-a felicitat adversara, i-a lăudat jocul și a spus că speră că se vor mai întâlni și în alte finale. „Sper că eu și Leylah v-am oferit un meci frumos astăzi”, a spus Emma Răducanu, adresându-se publicului.

Leylah Fernandez, favorită incontestabilă a publicului, a avut ochii în lacrimi și a spus că este mândră de ea și de cum a jucat în cele două săptămâni ale competiției. A promis că va fi puternică și rezistentă așa cum au fost newyorkezii acum 20 de ani, după atentate, că va reveni și va avea în mâini trofeul potrivit.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/