Euro și Dolarul, în creștere ușoară, după câteva zile de ieftinire: Cursul valutar stabilit de BNM pentru weekend

 Euro și Dolarul, în creștere ușoară, după câteva zile de ieftinire: Cursul valutar stabilit de BNM pentru weekend
0Shares

Leul moldovenesc a înregistrat o slăbire în fața principalelor valute de referință, euro și dolarul american, conform datelor publicate de Banca Națională a Moldovei.

În comparație cu ziua precedentă, moneda națională a pierdut 7 bani în raport cu euro și 5 bani în raport cu dolarul american. Această tendință subliniază o ușoară depreciere a leului moldovenesc, care se reflectă în rata de schimb stabilită pentru acest weekend.

Valoarea leului moldovenesc în raport cu euro a atins astăzi cotația de 19.1924 MDL pentru un euro, iar Dolarul american este cotat astăzi la 17.6969 MDL.

Leul românesc se tranzacționează astăzi la 3.8575 MDL, în timp ce hrivna ucraineană și rubla rusească sunt cotate la 0.4432 MDL, respectiv 0.1959 MDL. Leul moldovenesc s-a depreciat cu 1 ban față de leul românesc și a rămas stabil în raport cu hrivna ucraineană, înregistrând o ușoară apreciere. În schimb, față de rubla rusească, leul moldovenesc a pierdut un ban. Toate cele trei valute au prezentat o tendință generală descrescătoare în ultimele cinci zile, indicând o evoluție comună în raport cu leul moldovenesc.

0Shares

Aura Mereuta

https://shok.md