„Exces de zel la vamă”: Vioara Stradivarius aparține vestitei violoniste Alexandra Conunova. I-a împrumutat-o un artist din Elveția, pentru un concert la Moscova

 „Exces de zel la vamă”: Vioara Stradivarius aparține vestitei violoniste Alexandra Conunova. I-a împrumutat-o un artist din Elveția, pentru un concert la Moscova

Vioara, care a fost confiscată ieri, aparținea violonistei Alexandra Conunova, care a împrumutat-o de la maestrul Cedric Berger din Elveția. Aceasta era cap de afiș la TFestival din Moscova, invitată de Vadim Repin, un mare violonist al lumii, iar Stradivariusul, găsit de vameși, este un Giovanni Battista Guadagnini, realizat în 1785, la Turin, și este cunoscut sub numele „Ida Levin”. Despre asta scrie Gheorghe Erizanu, fondatul editurii Cartier. Situația a fost comentată și ministrul Culturii, Sergiu Prodan, care a menționat că responsabilii se află în contact cu Alexandra și întreprind toate eforturile pentru a lămuri situația, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

„Este o confuzie regretabilă și un exces de zel. Ministerul Culturii este în contact cu Alexandra și întreprinde toate eforturile pentru a lămuri cât mai repede posibil situația. Rog reprezentanții mass media și comentatorii de pe rețelele de socializare să se abțină de la titluri senzaționale și etichetări în raport cu una dintre cele mai bune violoniste ale Republicii Moldova. Nu avem nici un motiv să ne îndoim de faptul, că Alexandra deține această vioară legal și în scurt timp dovezile de confirmare vor fi prezentate”, a menționat astăzi ministrul, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Gheorghe Erizanu a venit cu un comentariu după acest incident. Acesta a menționat că violonista care are în palmares premii internaționale la diferite festivaluri e cu dosar penal, iar „vameșii moldoveni sunt mândri de vigilența și puterea pe care o au”.

Maria Palade

https://shok.md/