Facebook Messenger mizează mai mult pe apeluri audio și video, de acum: Ce schimbări va face, cum te ajut

 Facebook Messenger mizează mai mult pe apeluri audio și video, de acum: Ce schimbări va face, cum te ajut

ANKARA, TURKEY – FEBRUARY 27: In this photo illustration a mobile phone screen displays the Facebook Messenger App in front of a computer screen showing the Facebook logos in Ankara Turkey on February 27, 2020. Ali Balikci / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Aplicația Meta Messenger a devenit o modalitate incredibil de populară de a efectua apeluri vocale și video, în mod total gratuit, scrie SHOK.md cu referire la playtech.

O nouă modificare a designului, anunțată de Meta, va face ca butonul de apel să fie un pic mai ușor de găsit. Compania va adauga o filă dedicată pentru apeluri audio și video în bara de funcții din partea de jos a aplicației. Noua filă va apărea alături de „Chat-uri”, „Stories” și „People” și va crea o cale de legătură către o listă de contacte ale utilizatorului, împreună cu butoane separate pentru apeluri vocale și video.

Desigur, vorbim despre o schimbare subtilă, dar, probabil, un pas important pentru a face Facebook Messenger să semene mai mult o aplicație de mesagerie și apelare în stilul Whatsapp, spre exemplu.

Înainte de schimbare, utilizatorii trebuiau să deschidă un chat separat cu un prieten, pentru a-i suna. Noua caracteristică permite utilizatorilor să sune direct prietenii și poate servi și ca un tutorial pentru cei care nu sunt chiar atât de obișnuiți cu Facebook Meseenger-ul lui Mark Zuckerberg, însă își doresc să-i dea o șansă.

Potrivit Meta, apelurile zilnice audio și video de pe Messenger au crescut cu 40% de la începutul anului 2020. Compania a extins funcțiile disponibile pentru mesageria sa criptată la începutul acestui an, adăugând reacții, gif-uri, răspunsuri specifice mesajelor și redirecționare.

Planul Meta este să facă, în cele din urmă, criptarea end-to-end ca implicită pentru Facebook și Instagram în 2023. A adăugat, de asemenea, o serie de efecte AR la apelurile sale video, permițând utilizatorilor să experimenteze filtre, măști și animații.

În ceea ce privește aplicațiile gratuite de mesagerie, Messenger are o listă lungă de concurenți, inclusiv Google Voice, Viber, Signal și WhatsApp, pe care Meta le-a cumpărat în 2014. Deși accentuarea funcțiilor audio și video nu ajută neaparat Facebook Messenger să iasă în evidență, aceasta rămâne una dintre puținele aplicații cu adevărat importante din acest moment, în afară de FaceTime, desigur, care nu îți cere un număr de telefon pentru utilizare.

Maria Palade

https://shok.md/