Familia regală din Luxemburg va găzdui refugiați într-unul din conacele sale. Ce alte familii regale s-au mobilizat pentru ajutorarea ucrainenilor

 Familia regală din Luxemburg va găzdui refugiați într-unul din conacele sale. Ce alte familii regale s-au mobilizat pentru ajutorarea ucrainenilor
0Shares

Henri, marele duce al Luxemburgului, în vârstă de 66 de ani, și familia sa vor renunța la una dintre proprietățile lor în favoarea unor familii de ucraineni care fug de invazia rusă. Familiile regale olandeze și belgiene au promis deja că vor găzdui refugiați, iar prințul Charles ia în calcul să folosească o proprietate din Scoția pentru cazarea unor ucraineni, scrie SHOK.md, cu referire la presa străină.

Prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel, a anunțat ieri intenția familiei regale. Acesta nu a specificat despre ce proprietate e vorba.

Printre conacele și palatele deținute de monarhia luxemburgheză se numără Castelul Fischbach, din secolul al XI-lea, care a fost cumpărat de membrii familiei în 1847 și a fost locuința marelui duce Henri și a familiei sale până la urcarea sa pe tron, în 2000.

Luxemburg, un stat cu o populație de 632.275 de locuitori, e deja refugiu pentru 4.000 de ucraineni care au fugit din calea războiului.

În mod similar, regele Willem-Alexander și regina Maxima a Olandei au oferit locuințe pentru până la 30 de refugiați ucraineni, în castelul lor din secolul al XV-lea, Het Oude Loo, care este situat pe proprietatea Palatului Het Loo, din Apeldoorn.

Familia regală britanică vrea să ofere cazare și locuri de muncă refugiaților Prințul Charles și prințul William au anunțat că au în vedere o serie de „măsuri practice” pentru refugiații ucraineni aflați în Marea Britanie, inclusiv posibilitatea de a le oferi locuri de muncă și cursuri de formare, precum și asigurarea cazării.

Conform unor informații din presa britanică, Charles ar vrea să cazeze refugiați ucraineni pe proprietatea sa Dumfries House din Ayrshire, din Scoția, precum și în unele case de vacanță aflate în Ducatul de Cornwall.

Familia regală din Luxemburg va găzdui refugiați într-unul din conacele sale. Ce alte familii regale s-au mobilizat pentru ajutorarea ucrainenilor
Dumfries House din Ayrshire, Scoția | Sursa: Facebook

Dumfries House Proprietatea Queen’s Balmoral din Royal Deeside și Sandringham din Norfolk, care sunt ambele private și nefinanțate de contribuabili, ar putea fi, de asemenea, folosite ca spații de cazare – căsuțele de vacanță sunt luate în considerare ca spațiid e primire a refugiaților.

Tot acolo și-ar putea găsi ucrainenii locuri de muncă temporare, în domeniul turismului și ospitalității. „Toate părțile sunt de acord în acest sens – regina, Charles și William –, toți trei au fost de acord că ar trebui să găsească o modalitate practică de a ajuta refugiații ucraineni”, a declarat o sursă pentru The Mail.

Regina, prințul Charles și soția sa Camilla, precum și ducele și ducesa de Cambridge au făcut donații către un grup de 15 organizații caritabile britanice, care lucrează la apelul Comitetului de Urgență pentru Ucraina.

0Shares