Fostul sportiv Ion Şoltoianu, acuzat de șantaj cu 5 mil.lei, a fost eliberat din arest: Ce spun reprezentanții Procuraturii

 Fostul sportiv Ion Şoltoianu, acuzat de șantaj cu 5 mil.lei, a fost eliberat din arest: Ce spun reprezentanții Procuraturii
0Shares

Fostul sportiv Ion Șoltoianu, învinuit de șantaj, a fost eliberat din arest. O hotărâre în acest sens a fost emisă de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, după ce a fost examinat demersul procurorului privind schimbarea măsurii preventive în privința inculpatului, conform procurorilor.

„Demersul acuzatorului de stat a fost motivat de faptul că expiră termenul constituțional de arest – 12 luni. Prin urmare, instanța a dispus aplicarea controlului judiciar asupra inculpatului, a cărui cauză o are pe rol de 6 luni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Emil Gaitur.

Pe 10 octombrie 2023, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a trimis în judecată dosarul pe numele fostului sportiv Ion Șoltoianu, pe trei capete de acuzare. Pentru infacțiunile incriminate acesta riscă pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani.

La data de 19 august, comanditarul șantajului de 5 mil. lei, cu implicarea lui Nicu Patron, Ion Șoltoianu și a unui interlop din Georgia a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Bărbatul care ar fi comandat șantajul fostului partener de afaceri, de la care ar fi primit ilegal începând din 2019 peste 5.000.000 lei este persoana care a fost reținută lângă un local de lux din capitală de procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI și SIS. Faptele au început în perioada în care victima își ispășea pedeapsa în penitenciarul din Cricova, pentru o escrocherie, se arată într-un comunicat.

Mascații de la PCCOCS au dat năvală, pe 18 august, la un local de lux din capitală. Un bărbat, lângă o mașină de model Porsche a fost încătușat.

Pe caz a fost anunțat în căutare și însuși organizatorul șantajului – capul organizației criminale „Nicu Patron.”

Fostul sportiv Ion Șoltoianu a fost din nou reținut de polițiști și procurori. Acesta este bănuit că în timp ce era în penitenciar, începând din 2019, ar fi pretins prin șantaj peste 5.000.000 lei de la un fost coleg deținut.

0Shares

Aura Mereuta

https://shok.md