(foto) „Ai permis de conducere, fără examene, dacă ai 1500 de euro”: Un bărbat, reținut de CNA, cu mâna pe bani

 (foto) „Ai permis de conducere, fără examene, dacă ai 1500 de euro”: Un bărbat, reținut de CNA, cu mâna pe bani

Un bărbat din Comrat a fost reținut, pentru 72 de ore, de ofițerii Direcției generale teritoriale (DGT) Sud a CNA și procurorii oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție, într-un dosar de trafic de influență. Bănuitul a fost prins în flagrant, în momentul în care a primit 1500 de euro de la denunțător, potrivit CNA, scrie UNIMEDIA.

„Cauza penală a fost pornită în baza denunțului unui cetățean, care a sesizat CNA că o persoană din Comrat i-ar fi cerut 1500 de euro pentru a-l ajuta să obțină permisul de conducere. Potrivit declarantului, intermediarul l-ar fi asigurat că ar avea influență asupra angajaților Secției Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Comrat și că îi poate determina să-l favorizeze la probele, teoretică și practică, a examenului de calificare auto la categoria B.

Astăzi, sub controlul ofițerilor CNA a fost transmisă suma de 1500 de euro care a fost ridicată din automobilul bănuitului în timpul percheziției. Bărbatul a fost escortat la sediul DGT Sud a CNA din Cahul pentru audieri și ulterioara plasare în izolator.

Oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Persoana acuzată de săvârşirea unei infracţiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăţia sa nu-i va fi dovedită printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă”, se arată în comunicatul emis de reprezentanții CNA.

Duminica Lilia

https://shok.md/