(FOTO) Bugatti Centodieci a fost testat cu brio în tunelul aerodinamic. Vor exista doar 10 exemplare

 (FOTO) Bugatti Centodieci a fost testat cu brio în tunelul aerodinamic. Vor exista doar 10 exemplare

Bugatti anunță că Centodieci a fost testat în tunelul aerodinamic. Producția va fi limitată la doar 10 exemplare, iar primele vor ajunge la viitorii clienți în 2022, scrie SHOK.md cu referire la automarket.

Constructorul francez de automobile a prezentat noul Centodieci anul trecut. Un omagiu adus legendarului EB110, hypercar-ul din Molsheim costă 8 milioane de euro și va fi replicat în doar 10 exemplare. Toate au fost vândute înainte chiar de lansarea oficială.

Livrările sunt programate să debuteze pe parcursul anului 2022. Până atunci, însă, noul Bugatti Centodieci a trecut cu brio de testele din tunelul aerodinamic.

Caroseria unică a hypercar-ului a fost o provocare pentru ingineri, în special datorită părții frontale care face ca fluxul de aer să „curgă” diferit de orice alt model Bugatti. Totodată, au fost monitorizate temperaturile motorului, frânelor și a uleiului din transmisie.

Centodieci este bazat pe Chiron, însă are câteva modificări în ceea ce privește departamentul tehnic. Motorul W16, quad-turbo, de 8.0 litri dezvoltă 1.600 de cai putere (+100), iar masa proprie este mai scăzută cu 20 de kilograme. În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în 2.9 secunde.

 

Maria Palade

https://shok.md/