(FOTO) Cele mai criticate ținute de la Premiile BAFTA 2025. Vedetele care au dat greș cu alegerile vestimentare

 (FOTO) Cele mai criticate ținute de la Premiile BAFTA 2025. Vedetele care au dat greș cu alegerile vestimentare
0Shares

Ceremonia BAFTA 2025, desfășurată la Royal Festival Hall din Londra, a adus în prim-plan atât ținute elegante și strălucitoare, cât și apariții vestimentare mai puțin inspirate, scrie  stirileprotv.ro.

Deși majoritatea vedetelor au impresionat prin alegerile lor rafinate, câteva ținute au atras atenția în mod negative, scrie Daily Mail.

AJ Odudu a optat pentru o rochie albă cu o deschidere îndrăzneață pe coapsă, care, deși menită să fie sofisticată, a fost considerată de unii critici ca fiind prea revelatoare pentru o ceremonie de asemenea anvergură.

Gwendoline Christie, recunoscută pentru alegerile sale vestimentare îndrăznețe, a purtat o ținută care, deși originală, nu a fost pe placul tuturor, fiind considerată prea extravagantă pentru eveniment.

Isabella Rossellini, o prezență iconică în lumea modei, a ales o ținută care, deși clasică, a fost percepută ca fiind lipsită de strălucire, fără să îi pună în valoare eleganța naturală.

Aceste apariții au generat discuții și au evidențiat diversitatea alegerilor stilistice de pe covorul roșu al premiilor BAFTA din acest an.

De la BAFTA la Oscar-uri

Staruri precum Cynthia Erivo, Hugh Grant, Ariana Grande, Lupita Nyong’o, Timothée Chalamet şi Saoirse Ronan au păşit pe covorul roşu la Royal Festival Hall din Londra pentru premiile, cunoscute sub numele de BAFTA. Premiile pot fi văzute ca indicii cu privire la cine va triumfa la ceremonia de decernare a premiilor Oscar de la Hollywood, din 2 martie.

Ceremonia BAFTA a început cu gazda sa, actorul scoţian David Tennant, care purta kilt, conducând audienţa într-o interpretare antrenantă a imnului „I’m Gonna be (500 Miles)” al trupei The Proclaimers.

Culkin a primit premiul pentru filmul „A Real Pain”, despre un cuplu de veri ciudaţi aflaţi într-o călătorie pentru a-şi explora rădăcinile. Scenaristul şi coprotagonistul filmului, Jesse Eisenberg, a primit BAFTA pentru cel mai bun scenariu original.

„Aş dori să împart acest premiu cu soţia mea, care nu a venit pentru că nu credea că voi câştiga”, a glumit Eisenberg.

„Anora”, despre o dansatoare exotică încurcată cu fiul unui oligarh rus, a fost favorit pentru cel mai bun film, după ce săptămâna trecută a câştigat cele mai importante premii la Producers Guild Awards şi Directors Guild Awards.

„The Brutalist” a avut nouă nominalizări BAFTA, în timp ce «Anora», epopeea SF ”Dune: Part Two” şi musicalul «Wicked» au avut câte şapte. „A Complete Unknown” şi drama hip-hop în limba irlandeză «Kneecap» au primit câte şase nominalizări.

Brody a câştigat în faţa concurenţei acerbe din partea lui Fiennes şi Chalamet, care îl interpretează pe tânărul Dylan în „A Complete Unknown”. Ceilalţi actori nominalizaţi au fost Grant pentru rolul său înfiorător din filmul de groază „Heretic”, Colman Domingo în drama închisorii reale „Sing Sing” şi Sebastian Stan pentru interpretarea unui tânăr Donald Trump în „The Apprentice”.

Stan, care este, de asemenea, nominalizat la Oscar, a declarat că a fost „incredibil de important” să obţină recunoaştere pentru film, care iniţial s-a luptat să găsească un distribuitor american. Este o poveste despre origini care se concentrează pe relaţia lui Trump cu nemilosul Roy Cohn, interpretat de Jeremy Strong.

„Ni s-a spus că aceasta va fi o muncă ingrată care nu va duce niciodată la nimic”, a spus Stan, descriind filmul ca fiind o reprezentare „corectă” a preşedintelui.

Nominalizările pentru cea mai bună actriţă au fost Madison, Gascón, Demi Moore pentru filmul body-horror „ The Substance”, Ronan pentru „The Outrun”, Erivo pentru „Wicked” şi Marianne Jean-Baptiste pentru drama lui Mike Leigh „Hard Truths”. Erivo sau Jean-Baptiste ar fi fost primele actriţe non-albe care ar fi câştigat premiul BAFTA pentru rolul principal.

Epopeea SF „Dune: Part Two” a câştigat premii pentru sunet şi efecte vizuale. „The Brutalist” a câştigat pentru cinematografie şi partitura muzicală. Musicalul „Wicked” a luat trofeele pentru costume şi design de producţie.

Stele în ascensiune şi distincţii pentru întreaga carieră
Academia britanică de film a introdus schimbări pentru a creşte diversitatea premiilor în 2020, an în care nicio femeie nu a fost nominalizată la categoria cel mai bun regizor pentru al şaptelea an consecutiv şi toţi cei 20 de nominalizaţi la categoriile interpret principal şi interpret secundar au fost albi.

Majoritatea câştigătorilor sunt aleşi de 8 000 de membri ai academiei britanice a profesioniştilor din industrie, iar unul dintre aceştia – Rising Star Award – este ales prin vot public dintr-o listă scurtă de nominalizaţi. Câştigătorul din acest an a fost David Jonsson, starul serialului „Industry” şi al comediei romantice londoneze „Rye Lane”.

Warwick Davis, din „Willow” şi „Întoarcerea lui Jedi”, a primit cea mai înaltă distincţie a Academiei, BAFTA Fellowship, pentru cariera sa pe ecran şi pentru munca depusă în vederea creării unei industrii cinematografice mai incluzive. El a fondat o agenţie de talente pentru actorii sub 1,50 m înălţime, deoarece, a spus el, „actorii scunzi nu erau cunoscuţi pentru talentul lor, ci doar pentru înălţimea lor”.

Sara Putt, preşedinta BAFTA, a transmis un mesaj de încurajare tuturor celor afectaţi de incendiile devastatoare de luna trecută din Los Angeles. Jamie Lee Curtis, nominalizată ca actriţă în rol secundar pentru „The Last Showgirl”, a fost absentă deoarece incendiile au întârziat filmările la proiectul său actual.

Evenimentul a fost lipsit de farmecul regal în acest an. Nici prinţul William, care este preşedinte onorific al Academiei britanice de film, nici soţia sa Kate nu au fost prezenţi. Premiile coincid cu vacanţa şcolară pentru cei trei copii ai lor.

William, în vârstă de 42 de ani, a trimis un mesaj video înregistrat care a fost difuzat înainte de prezentarea premiului Rising Star.

LISTA PREMIILOR BAFTA 2025

Cel mai bun film – Conclave

Film britanic remarcabil – Conclave

Debut remarcabil al unui scenarist, regizor sau producător britanic – Kneecap, Rich Peppiatt (regizor, scenarist)

Cel mai bun film care nu este în limba engleză – Emilia Pérez

Cel mai bun documentar – Super/Man: The Christopher Reeve Story

Cel mai bun film pentru copii şi familie – Wallace and Gromit: Vengeance Most Fowl

Cel mai bun regizor – The Brutalist, Brady Corbet

Cel mai bun scenariu original – A Real Pain

Cel mai bun scenariu adaptat – Conclave

Cea mai bună actriţă în rol principal – Mikey Madison, Anora

Cel mai bun actor în rol principal – Adrien Brody, The Brutalist

Cea mai bună actriţă în rol secundar – Zoe Saldaña, Emilia Pérez

Cel mai bun actor în rol secundar – Kieran Culkin, A Real Pain

Cea mai bună distribuţie – Anora

Cea mai bună cinematografie – Conclave

Cel mai bun design de costume – Wicked

Machiaj şi păr – The Substance

Cea mai bună coloană sonoră originală – The Brutalist

Cel mai bun design de producţie – Wicked

Cel mai bun sunet – Dune: Part Two

Cele mai bune efecte vizuale speciale – Dune: Part Two

Cel mai bun scurtmetraj britanic de animaţie – Wander to Wonder

Cel mai bun scurtmetraj britanic – Rock, Paper, Scissors

Premiul Rising Star (votat de public) – David Jonsson

0Shares

Aura Mereuta

https://shok.md