(foto) Cimitirul de mașini de lux din Hangzhou. Porsche Panamera Turbo, Aston Martin Vantage S și alte bijuterii pe roți, confiscate de autorități și lăsate să ruginească

 (foto) Cimitirul de mașini de lux din Hangzhou. Porsche Panamera Turbo, Aston Martin Vantage S și alte bijuterii pe roți, confiscate de autorități și lăsate să ruginească
0Shares

Zeci de mașini de lux ruginesc acolo. Este vorba despre cimitirul automobilelor confiscate, din China. Autoritățile le-au luat de la proprietarii care nu și-au mai permis să le plătească sau care au fost acuzați de evaziune fiscală, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Un Chevrolet Corvette C7 cu motor de 6,2 litri cu peste 400 de cai putere zace în soare cu parbrizul crăpat. S-a așezat un strat gros de frunze uscate pe capotă, iar pe interiorul aripilor a crescut mușchi. Sunt semne că stă acolo de multă vreme.

Un Porsche Panamera Turbo, confiscat de poliție, a ajuns tot acolo. Probabil că nu mai are mult până când va fi dat la casat.

 

Un Audi R8 din 2010 a început să se decojească după atâta expunere la soare. Prin eleron a ieșit o crenguță. E clar că mașina e acolo de ani buni.

Aston Martin Vantage S se prăjește și el în soare, sub un strat gros de praf. Discurile de frâne au ruginit. Mașina are mânere escamotabile, dar a rămas fără logo-ul de pe capotă și fără oglinzi.

Toate aceste mașini de lux, confiscate de autorități, vor merge la casat

Un Bently Flying Spur din 2005, cu motor W12, și-a găsit și el sfârșitul în cimitirul de mașini de lux confiscate de autoritățile chineze. Prin geamurile mătuite se poate observa volanul blocat cu un dispozitiv antifurt.

Toate acește vehicule din cimitirul de mașini de lux vor avea același sfârșit. Vor fi strivite cu buldoexcavatorul și transformate într-un morman de fiare. Autoritățile chineze au ales să le depoziteze astfel după ce le-au confiscat de la proprietari. După ani de zile de zăcut în soare, ploaie, zăpadă, nu mai valorează mare lucru.

România a ales o soluție mai eficientă din punct de vedere financiar pentru vehiculele confiscate. Le scoate la licitație cât mai rapid, pentru ca acestea să nu se devalorizeze și mai mult.

În Filipine, guvernul a ales un sfârșit mai rapid pentru mașinile de lux confiscate. Le casează la scurt timp după confiscare, filmează procedura și o postează pe rețelele de socializare. Consideră, astfel, că le dă o lecție celor care încearcă să înșele statul.

Au o soartă similară mașinile de la cimitirul de lux din Dubai. Cele mai multe au avarii minore, precum un parbriz spart sau o aripă îndoită. Puține sunt cele care nu mai pot fi reparate și valorificate.

 

0Shares