(foto) Copiii refugiaților ucraineni au confecționat astăzi mărțișoare, împreună cu ministrul Culturii

 (foto) Copiii refugiaților ucraineni au confecționat astăzi mărțișoare, împreună cu ministrul Culturii

Mai mulți copii, însoțiți de părinți sau bunei, refugiați din Ucraina și cazați la Centrul de plasament al refugiaților, în satul Ghidighici, au vizitat astăzi Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, unde au participat și la un atelier de confecționare a mărțișoarelor, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Vizita a fost organizată de ministerul Culturii, în colaborare cu Muzeul de Etnografie. Sergiu Prodan a confecționat mărțișoare împreună cu copiii.

„Este important ca peste ani acești micuți să-și amintească nu doar despre urgia războiului. În imaginea neagră a acestor zile trebuie să apară două puncte luminoase, unul alb și unul roșu. Iar pe fața lor să apară zâmbetul. Asta putem face noi și asta trebuie să facem. Asta este lupta noastră pentru pace”, a declarat ministrul.

Asemenea ateliere, potrivit directorului Muzeului de Etnografie, Petru Vicol, se vor desfășura și în zilele ce urmează: „Am invitat și alți copii pentru a vizita muzeul și a participa la atelierul de confecționare a Mărțișoarelor”.

Copii refugiați, au avut parte și de un spectacol la teatrul „Licurici”.

Citește și