(FOTO) Igor Dodon luat la întrebări la o piață din raionul Sîngerei. Ce răspunde fostul șef de stat

Fostul șef de stat, Igor Dodon, liderul PSRM, a mers la piața din Sîngerei în dimineața zilei de astăzi, 3 martie, unde „a discutat cu cetățenii”. Despre aceasta ex-președintele a scris într-un mesaj pe rețele, scrie UNIMEDIA.
„De dimineață am fost la piața din Sîngerei, unde am discutat cu cetățenii.
„Când vom scăpa de această guvernare?!” — este întrebarea principală pe care mi-o adresează oamenii de fiecare dată.
Ei sunt hotărâți să voteze împotriva Maiei Sandu la alegerile prezidențiale și spun, că nici un fel de falsificări sau scheme noi, precum votul prin corespondență în diasporă, nu o vor mai ajuta”, a scris liderul PSRM pe pagina sa de Facebook.
Un grup de deputați PAS a înregistrat un proiect de lege privind pilotarea votului prin corespondență, informează reprezentanții formațiunii. Se întâmplă, după ce acum câteva zile, președinta Maia Sandu a anunțat precum că, cetățenii din diasporă ar putea vota „prin corespondență” la alegerile prezidențiale din acest an.
Președinția a venit cu mai multe precizări, după valul de critici pe votul prin corespondență, anunțat de Maia Sandu. „Este o solicitare fermă din partea diasporei noastre. Este o promisiune pe care am făcut-o moldovenilor plecați peste hotare și pe care începem să o îndeplinim acum”, a menționat șeful cabinetului președintei Maia Sandu, Adrian Băluțel.
Fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un comentariu, după ce președinta Maia Sandu a anunțat votul prin corespondență. Potrivit lui Dodon, acest lucru este „un atac rider”, iar așa procedează „doar șulerii”.
Cetățenii din diasporă, în special cei din țările cu o suprafață mai mare, unde este greu de ajuns la secțiile de vot, ar putea vota „prin corespondență” la alegerile prezidențiale din acest an. Declarațiile au fost făcute de președinta Maia Sandu.
Primarul capitalei, Ion Ceban, a venit cu un comentariu după anunțul Maiei Sandu precum că, cetățenii din diasporă ar putea vota „prin corespondență” la alegerile prezidențiale din acest an. „De ce se apucă e dezastru!”, a menționat Ceban.
Fostul premier, Ion Chicu, a venit cu o reacție, după ce președinta Maia Sandu a anunțat că cetățenii din diasporă unde este greu de ajuns la secțiile de vot, ar putea vota „prin corespondență” la alegerile prezidențiale din acest an.
Șefa statului Maia Sandu a venit cu un mesaj la trei ani de la învestirea sa în funcția de președintă a Republici Moldova. „Mai avem pași importanți de făcut și mă angajez să continui, dacă îmi veți oferi încrederea pentru un nou mandat în 2024. Solicit Parlamentului să inițieze organizarea unui referendum la toamna viitoare, la care vocea cetățenilor să fie hotărâtoare”, a scris aceasta pe rețele.
Pe 24 decembrie 2020, a avut loc ședința solemnă comună a Parlamentului și Curții Constituționale cu ocazia învestirii Maiei Sandu în funcția de președintă a Republicii Moldova.
În dimineața zilei de 24 decembrie, preşedinţii Lituaniei, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Poloniei, României şi Slovaciei au transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu cu ocazia învestirii sale în funcţia de preşedintă a Republicii Moldova, lăsând următorul mesaj: „Ne exprimăm sprijinul nostru deplin pentru Maia Sandu și eforturile sale de a consolida implementarea reformelor, pe baza valorilor democratice, libertăților fundamentale și a statului de drept.”
La data de 15 noiembrie, candidata PAS, Maia Sandu a câștigat detașat alegerile prezidențiale din Republica Moldova, ea având un avans de peste 15 puncte procentuale după numărarea a 100% de procese verbale, obținând 57,75%.
Contracandidatul său, candidatul independent, Igor Dodor, susţinut de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, a fost votat de 690.139 dintre alegători, respectiv 42,25%.
Maia Sandu a fost aleasă de 943.486 de cetățeni, devenind astfel, primul președinte al țării votat de un număr atât de mare de alegători.