(foto) Judokanii moldoveni au cucerit două medalii de argint și una de bronz la campionatele internaționale

 (foto) Judokanii moldoveni au cucerit două medalii de argint și una de bronz la campionatele internaționale

Republica Moldova a cucerit medalia de argint la competiția mondială Baku Grand Slam, care s-a desfășurat în perioada 4 – 7 noiembrie, în capitala Azerbadjanului. Selecționata națională de seniori a fost reprezentată de șapte sportivi antrenați de Victor Gorobeț, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Astfel, judokanul Denis Vieru, categoria 66 kg, a cucerit medalia de argint după luptele contra sportivilor din Mongolia, Georgia și Japonia, fiind învins de azerul Orkhan Safarov.

În cadrul aceleiași competiții, judokanul Dorin Goțonoagă, categoria 81 kg, s-a clasat pe locul V, iar Nicolae Foca, categoria 60 kg, pe locul VII. În același timp, Lotul Național la Judo Tineret, format din zece sportivi, a participat, în perioada 1-7 noiembrie, la Campionatul European U23 din Budapesta, Ungaria.

Judokanul Radu Izvoreanu, a câștigat medalia de argint la categoria de greutate 66 kg. El a obținut victoria în fața reprezentanților din Lituania, Olanda, Elveția și Rusia, fiind învins de românul Lucian Borș Dumitrescu.

Sportivul Adil Osmanov a obținut medalia de bronz, în limitele categoriei de 73 kg, impunându-se în fața adversarilor din Slovenia, Spania, Franța. În semifinale, el a cedat în fața georgianului Aleko Mamiashvili, iar în meciul pentru medalia de bronz l-a învins pe belorusul Yahor Trukhan.

La categoria 81 kg, judokanul Cătălin Marian s-a poziționat pe locul V.

Ministerul Educației precizează că participarea Lotului Național de Judo, la aceste competiții, a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației și Cercetării, iar sportivii vor beneficia de premii bănești oferite de către Minister în cadrul Galei Sportului, organizată tradițional la sfârșitul anului.