(foto) Natalia Morari, mesaj din „aka Londra”: Pentru cei interesați

 (foto) Natalia Morari, mesaj din „aka Londra”: Pentru cei interesați

Jurnalista Natalia Morari a publicat o imagine cu fiul său într-un parc din capitală. Asta după ce în spațiul public au apărut imagini cu aceasta însoțită de Veaceslav Platon la Londra, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Pentru cei interesați. Aka Londra”, a scris jurnalista.

Jurnalista Natalia Morari a venit cu unele precizări după ce a atacat în instanță Asociația care deține licența TV8, solicitând să fie restabilită în funcție. Aceasta spune că toate hotărârile Adunărilor Generale Extraordinare în acest sens au fost adoptate ilegal, iar ședințele organizate cu încălcarea Statutului Asociației, „lucru va fi demonstrat în cadrul procesului de judecată”. Mai mult, aceasta a povestit despre ședința din 7 septembrie, la care „mai mulți colegi i-au organizat un adevărat „товарищеский суд” invocând detalii din viața sa personală și să se retragă de pe sticlă pe o perioadă de timp, cât se vor liniști apele”. ”Chiar dacă oricum nu aveam tangență cu managementul operațional și politica editorială a postului, am acceptat să fac toate acestea pentru că presiunea a fost mult prea mare”, a spus jurnalista.

Cristina Guțu, membră a Asociației care deține licența TV8, confirmă faptul să asupra jurnalistei Natalia Morari au fost efectuate presiuni psihologice în vederea încetării de către aceasta a calității sale de membră a Asociației. După declarațiile Nataliei Morari din 8 septembrie aceasta a fost împotriva excluderii ei din calitatea de Membru al Asociației, atâta timp cât ea a plecat de pe ecrane, dar a rămas șocată de viteza cu care se insista „ștergerea Nataliei din istoria tv8, cât și din istoria media a Moldovei”. În context, spune că a contestat în instanță de judecată unele decizii ale Adunării Generale extraordinare a Asociației Obștești „Media Alternativă” pe care le consideră ilegale.

Inițial, magistrații Judecătoriei Chișinău nu au dat curs cererii Nataliei Morari prin care solicită să fie restabilită în funcția de membră a Asociației Obștească Media Alternativă, deținătoarea licenței de emisie a postului TV8.

Jurnalista Natalia Morari a acționat în judecat Asociația Obștească Media Alternativă, deținătoarea licenței de emisie a postului TV8. Potrivit unui anunț făcut de televiziune, Natalia Morari dorește să fie restabilită în calitate de membră.

La 12 aprilie, Natalia a devenit mămică pentru prima dată. Aceasta a născut un băiețel perfect sănătos.

La începutul lunii mai, Natalia Morari spunea că Rem a avut un tată- donator.

La sfârșitul lunii iulie, Veaceslav Platon a publicat, pe o rețea de socializare, o poză în care apare un bebeluș ce seamănă leit cu fiul Nataliei Morari. A doua zi, administratorul paginii a scris că imaginea a fost publicată din eroare.

Pe 8 septembrie, Natalia Morari a dezvăluit că tatăl copilului ei este Veaceslav Platon. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, aceasta spunea că în ultimele săptămâni, a fost șantajată de către oamenii din SIS cu aceste detalii din viața sa personală. Jurnalista a anunțat că se retrage din fața ecranelor pentru o perioadă nedeterminată, însă a promis că va reveni la timpul potrivit cu un nou format de emisiune.

Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate s-a autosesizat în legătură cu declarațiile apărute în spațiul public, cu privire la pretinsa implicare a reprezentanților instituției în acțiuni de șantaj împotriva Nataliei Morari.

Și Mariana Rață a venit cu o reacție, după ce colega sa, Natalia Morari, a recunoscut public că are un fiu cu Veaceslav Platon. „Știu că vă este greu și sunteți dezamăgiți de noi, dar vă rugăm să ne judecați nu doar pentru acțiunile unei persoane”, a declarat Mariana Rață, menționând că a aflat despre „conflictul de interese al Nataliei Morari”, cu două zile înainte de anunțul făcut pe facebook. Într-o postare pe pagina sa de facebook, co-fondatoarea TV8 spune că locuiește în apartamentul său din 2014, iar fiind jurnalist de investigație, a aflat că într-un bloc alăturat a ajuns să locuiască Veaceslav Platon, dar pe Natalia niciodată nu a văzut-o în preajma acestuia.

A doua zi, Natalia Morari și-a cerut scuze de la telespectatori și de la colegii de la TV8. Într-o postare pe facebook, aceasta scrie că regretă că nu a făcut declarația despre relația sa cu Platon la timp.

Natalia Morari, într-o nouă postare pe Facebook, a declarat că tot ce s-a întâmplat cu ea în ultimele 72 de ore a demonstrat doar că „trăim într-o societate absolut bolnavă”. „Plină de ură, intoleranță și eroi – așa zisă elită intelectuală – care pretind că au dreptul exclusiv și incontestabil asupra ocrotirii valorilor societății. Anume din cauză acestor elite noi și trăim într-o societate atât de bolnavă”, scrie jurnalista. Aceasta spune că mulți au aruncat cu pietre în copilul ei și tatăl lui, care „nu este un sfânt, are păcatele lui ca și orice om, dar ele la sigur nu sunt nici pe deoparte așa cum sunt desenate”. „Și într-un stat de drept, până la urma urmei, și un om atât de tare detestat are dreptul la prezumția nevinovăției. Doar că la noi acest drept este lăsat doar celor care sunt pe placul majorității, nu și tuturor în egală măsură”, a notat jurnalista. Și Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a fost menționat în mesajul acesteia.