(FOTO) „Pentru promovarea în masă a sportului”: Ce diplomă a primit Leo Ciobu de la Perciun, pentru premiul mare la campionatul Arnold

 (FOTO) „Pentru promovarea în masă a sportului”: Ce diplomă a primit Leo Ciobu de la Perciun, pentru premiul mare la campionatul Arnold
0Shares

„Participantei Leonida Ciobu, pentru promovarea în masă a sportului, prin participarea la concursul de bodybuilding Arnold Classic”. Acesta este textul Diplomei de onoare oferite culturistei din Moldova, care a ocupat locul 1 la campionatul desfășurat la Birmigham, Marea Britanie, devansând bodybuilderițe din alte țări ale lumii, scrie UNIMEDIA.

Culturista Leo Ciobu a fost felicitată, ieri, de Secretarul de stat pe domeniul sportului, Sergiu Gurin, și a primit o diplomă de onoare din partea Ministerului Educației și Cercetării.

Solicitată de UNIMEDIA, sportiva a fost de acord să prezinte conținutul textului menționat în diploma pe care a primit-o din partea Ministerului Educației.

În diploma semnată de ministrul Dan Perciun nu se menționează că Leo Ciobu a ocupat locul 1, ci doar că „a participat la concursul de bodybuilding Arnold Classic”.

Totuși, sportiva se declară recunoscătoare pentru faptul că a fost felicitată. „Sunt foarte recunoscătoare domnului Sergiu Gurin, pentru că a fost inițiativa dumnealui de a mă felicita. Am văzut în ochii dumnealui că este foarte sincer, a făcut ce ține de dumnealui”, a declarat Leo Ciobu, pentru UNIMEDIA.

La 16 martie, culturista Leo Ciobu a luat primul loc la campionatul „Arnold Classic”, desfășurat la Birmigham. Cel care i-a înmânat trofeul a fost chiar Arnold Schwarzenegger. „Trăiesc un vis”, a scris sportiva.

La 26 martie, Leo Ciobu mărturisea că nu a primit nicio felicitare din partea autorităților de la Chișinău, pentru rezultatul obținut. Mai mult, sportiva dezvăluia că statul o ajută „la nivel de zero” în domeniul în care profesează și promovează țara.

Culturista a relatat ce emoții a simțit atunci când însuși Arnold Schwarzenegger a urcat pe scenă, să-i înmâne premiul mare, dar și cum i-a părut actorul, în interacțiunea cu fanii săi. „Eram cu lacrimi în ochi în acel moment, nu știam ce să fac, mergeam ca prin vis. Mi-a luat mâna, mi-a ridicat-o în sus și mi-a spus „complimente”. Nici când zicea în film „I`ll be back” îmi pare că nu era așa de sigur”, a povestit sportiva.

În 2023, Leo Ciobu a urcat pe cea mai tare scenă a bodybuilding-ului. Moldoveanca a intrat în TOP 10 cele mai bune culturiste din lume.

Leo Ciobu, care mai nou, a îmbrățișat și profesia de antrenor, a dezvăluit recent, în exclusivitate pentru UNIMEDIA, de unde i se trage dragostea pentru sport, cum s-a simțit la competiția de talie mondială Olympia, dar și cum reușește să facă față haterilor, care îi reproșează că ar arăta ca un bărbat.

Culturista a mărturisit că felul în care arată este motiv pentru hateri, de a-i arunca tot felul de reproșuri. „În fiecare zi sunt întrebări, dar nu am timp și energie să le acord la acei oameni. La noi, primul reproș e „arăți ca un bărbat”. Unde sunt bărbații la noi? Nu-i prea găsesc”, a menționat Leo Ciobu.

De asemenea, sportiva ne-a dezvăluit că nu a avut nicio susținere din partea statului și nici măcar o încurajare sau o felicitare pentru succesul pe care l-a obținut, reprezentând Republica Moldova la o competiție de talie mondială, Olympia: „Probabil autoritățile nu știu ce înseamnă bodybuilding și că este cineva care deja a doua oară reprezintă țara la așa nivel. Sincer, îmi pare foarte rău, probabil nu sunt informați sau nu vor să știe”.

Leo Ciobu a mai adăugat că deseori o macină întrebarea dacă se merită să rămână în țară sau ar avea succese mai mari dacă ar pleca: „Singurul lucru care mă oprește aici este familia. Mulți sunt de părerea că dacă aș pleca în SUA, de unde vine acest sporta, aș avea alt viitor și mi-ar fi mult mai ușor și la campionate, inclusiv la Olympia. Încă mă gândesc”.

În decembrie, Leo Ciobu a anunțat că va participa la turneul „Arnold Classic UK”, în martie 2024. Bodybuilderița a publicat pe rețelele de socializare un mesaj, în care se arăta foarte bucuroasă de această noutate: „Arnold Classic este un campionat de rang înalt, top 2 după Olympia!”.

Recent, Leo Ciobu a decis să-și demonstreze și partea feminină, pentru a dezbate stereotipul că femeile care se ocupă cu acest gen de sport ar arăta ca bărbații. Culturista a îmbrăcat mai multe rochii și a pozat foarte senzual, iar fotografiile le-a postat pe rețele.

0Shares

Aura Mereuta

https://shok.md