(FOTO) 15 atracții turistice pe care trebuie să le vezi în viața asta

După o perioadă în care vacanțele au fost restricționate, turiștii sunt în căutare de aventură. Indiferent dacă ești în căutarea unei evadări pline de acțiune, plajă frumoasă sau o experiență culturală unică, opțiunile sunt nesfârșite. De la baloanele cu aer cald în Turcia până la Aurora Boreală, iată o listă cu un top al locațiilor pe care să le vizitezi, scrie SHOK.md cu referire la momondo.
Japonia
Japonia oferă unele dintre cele mai bogate experiențe culturale de pe planetă, iar sărbătorirea anotimpurilor în schimbare cu parada flotelor festivalului din Takayama este un eveniment de neuitat.
Finlanda
Măcar o dată în viață ar trebui să experimentezi Aurora Boreală în persoană și nu doar la televizor sau într-un documentar. Există mai multe modalități de a vedea fenomenul natural care este Aurora Boreală.
În timp ce majoritatea aleg să-și petreacă timpul afară, te vei putea bucura de Aurora Boreală direct din camera ta de hotel. O excursie la hotelul Seaside Glass Villas Kemi îți oferă o experiență unică pe care nu o vei uita prea curând.
Turcia
Este suficient doar să visezi la Festivalul Cappadocia unde baloane cu aer cald vor umple cerul. Festivalul va avea loc în luna aprilie 2022 unde vei putea experimenta o călătorie cu balonul. Vei putea admira istoria unică a Capadociei și vedea întreg orașul.
Pe lângă excursia cu balonul, în Turcia te vei putea bucura de un kebab tradițional într-un restaurant local înainte de a te retrage în camera ta de hotel.
Costa Rica
Costa Rica este locul potrivit pentru a privi broaștele țestoase care clocesc pentru prima dată live și nu doar în documentare sau la televizor.
Pentru a putea asista la un astfel de eveniment ar trebui să vizitezi Costa Rica între lunile iulie și septembrie. Apoi poți continua cu o călătorie către orașul Siquirres pentru a vizita sanctuarul țestoaselor.
Chefchaouen sau Orașul Albastru, Maroc
Chefchaouen din Maroc pare a fi orașul de provincie în care s-a născut marea, dar în care aceasta nu a mai fost niciodată văzută după plecarea la facultate și părăsirea ținutului de baștină. Totuși, în ciuda totalei ei absențe, pare să-și fi impregnat personalitatea în fiecare centimetru de clădire de la poalele Munților Rif, lăsând ca amintire o culoare calmă de albastru etern.
Orașul a văzut lumina zilei undeva în 1471, iar anii de junețe și i-a petrecut în datoria de fortăreață maură pentru exilații spanioli. Trecând pragul primei tinereți, și-a deschis porțile deopotrivă pentru adepții iudaismului și ai creștinismului care au trăit cum se cuvine aici, laolaltă cu băștinașii de origine berberă.
În promenadele pe care le vei face străbătând această oază de albastru, vei cocheta negreșit cu gândul că oamenii de aici trebuie să aibă un simț artistic deosebit de acut. Un gând de foarte mare bun simț, de altfel, dar motivul albastrului își trage rădăcinile mai degrabă din cauze religioase.
Tărâmul liber din Christiania, Copenhaga, Danemarca
Copenhaga lui 1971: Revoluția hippie ajunge pe valu-i cel mai înalt, în vreme ce un grup de intruși ocupă incinta militară abandonată din zona portuară Christianshavn. Poliția eșuează în încercările de eliberare a zonei. În paralel, ia naștere o nouă comunitate bazată pe un stil de viață alternativ, pe toleranță și cu o guvernare proprie.
Deși acceptată inițial sub considerentele unui experiment social, pentru a supraviețui de-a lungul timpului, Christiania este nevoită să se schimbe și să se adapteze continuu. Copenhaga lui 2016: În Christiania trăiesc acum în jur de 1000 de oameni. În acest ținut al libertății se pot distinge astăzi dovezile creativității și culturii hipiote: clădiri ridicate sub pecetea DIY, grădini liniștite, localuri cu muzică și mici restaurante cu aer de familie.
Christiania a fost dintotdeauna o zonă controversată, iar comerțul cu hașiș, deși își are partea lui de răspundere, nu este deloc singurul culpabil. Cu toate că este o zonă la fel de sigură ca oricare alta, s-a considerat că regula de căpătâi trebuie să rămână de-a pururi însemnată pe zidul de la intrare: „filmarea este strict interzisă, în special pe „Pusher Street”, una dintre străduțele principale.
Terasele de orez din Sapa, Vietnam
Terasele nesfârșite de orez care alunecă la vale în pante văluroase, pădurile subțiri de bambus și munții cufundați în pătura de nori, toate fac din Sapa unul dintre orașele de poveste ale Vietnamului. Pe vremuri, această zonă nu era nimic mai mult decât o mare de pante abrupte cu un sol cât se poate de fertil.
Încet-încet, localnicii au adoptat o tehnică foarte populară în zonele montane, începând să transforme treptele teraselor în pante, cu intenția vădită de a cultiva orez. Această metodă eficientă de a împrieteni natura reduce eroziunea solului și înlesnește irigarea culturilor.
Dar agricultura mai scoate un as din mânecă și ne arată și obrazu-i estetic: privind acest peisaj, aproape vei uita complet că ai în față o cultură de orez, și nu un tărâm în care își fac veacul zâne, elfi și spiriduși.
Culorile se schimbă după mendrele mișcării de revoluție a Pământului, astfel încât, în perioada iunie-iulie vei găsi câmpurile de orez musterde. Iar dacă ajungi aici în septembrie-octombrie le vei găsi deja coapte – câmpuri aurii în plină maturitate, cochetând cu pădurea verde de alături.
Mănăstirile de la Meteora, Grecia
Vechile mănăstiri ortodoxe de la Meteora sunt exact locul unde natura și arhitectura și-au dat mâna și au lucrat împreună la moștenirea umanității. Aceste formațiuni de rocă pot privi ca de la egal la egal o clădire cu 120 de etaje și adăpostesc 6 mănăstiri ce au copilărit în secolul XIV.
Legendele spun că primii oameni care au populat zona, au ajuns aici în secolul IX și au luat drumul sihăstriei, locuind în micile peșteri ale locului și transportând lucruri înăuntru și în afara grotelor folosindu-se coșuri și plase legate cu sfori.
Cu trecerea anilor, s-a format o mică comunitate care a învățat să se apere împotriva invadatorilor, începând să construiască mănăstiri. Deși, în prezent, treptele săpate în rocă reprezintă metode mai îngăduitoare de a pătrunde în mănăstiri, încă este nevoie de ceva ambiție pentru a urca până în vârf. Dar odată ajuns, vei înțelege prea bine de ce călugării încă vor să trăiască acolo.
Laguna Albastră + luminile nordice, Islanda
Când urechile aud cuvântul „Islanda”, ochii minții nu pot să înfățișeze altceva decât Laguna Albastră. Acest spa geotermal a devenit sinonim de sens pentru regiunea nordică, iar popularitatea tot mai crescândă din ultimii ani l-a transformat într-un loc deosebit de vizitat.
Credem cu toată tăria că cei 50 de kilometri care despart laguna de orașul Reykjavik, precum și cei 45€ plătiți la intrare sunt eforturi prea puțin însemnate pentru răsfățul care te așteaptă. Proximitatea față de zona cu lavă și condițiile geologice din împrejurimi ridică temperatura apei la 39 °C și o alimentează cu minerale precum sulful și siliciul, așa încât cei ce ajung aici pentru o baie fierbinte, mai beneficiază și de tratament natural pentru reîntinerire.