(FOTO) Treziți de bubuituri, sub dărâmăturile propriei case: Doi soți din Cahul au rămas pe drumuri, după o explozie

 (FOTO) Treziți de bubuituri, sub dărâmăturile propriei case: Doi soți din Cahul au rămas pe drumuri, după o explozie
Două persoane au fost scoase de pompieri de sub dărâmăturile casei de locuit, după o explozie. Nenorocirea s-a produs în această dimineață în jurul orei 03:55, pe strada Mircea cel Bătrân nr.35 din municipiul Cahul, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat în dimineața zilei de 21 martie la ora 3:55. La fața locului au fost îndreptate 3 echipe de salvatori și pompieri din sudul țării.

Ajunși la destinație angajații IGSU au stabilit că în urma deflagrației, o casă de locuit cu suprafața de 96 metri pătrați este totalmente distrusă, iar sub dărâmăturile acesteia se află două persoane.

Pompierii au reușit să salveze o femeie în vârstă de 72 de ani, care a fost scoasă de sub dărâmături în stare de șoc, dar și un bărbat în vârstă de 57 de ani care în urma exploziei s-a ales cu arsuri de gradul II și III.  Ambii au fost internați în spitalul raional.

Potrivit primelor investigații, se presupune că explozia s-ar fi produs în urma scurgerii de gaze naturale de la un cazan.

Toate circumstanțele urmează a fi cercetate de specialiști pentru stabilirea cauzei exacte a deflagrației. În urma exploziei a fost complet afectată locuința, dar și unele elemente constructive ale locuințelor din preajmă.

Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 277 situații de risc.

Maria Palade

https://shok.md/