(foto) Un soi deosebit de nuci, dezvoltat în Moldova: Este de culoarea rubinului și îi poartă numele

 (foto) Un soi deosebit de nuci, dezvoltat în Moldova: Este de culoarea rubinului și îi poartă numele

Un soi nou de nuci, denumit RUBIN, a fost selecționat și dezvoltat în Republica Moldova. Acesta a fost înregistrat și în Catalogul Soiurilor de Plante din România, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Acum câteva zile am fost notificați despre finalizarea procesului de omologare și înregistrare în Catalogul Soiurilor de Plante din România a soiului RUBIN, selecționat și dezvoltat de către Pepiniera Voinești, în colaborare cu Patru Agro România. Aceasta este o noutate excelentă, în primul rând pentru nucicultorii din România, dar și pentru cei din alte țări membre ale Uniunii Europene, dat fiind mecanismul de recunoaștere reciprocă a oricărui soi de cultură omologat în orice țară UE.
Trebuie să spunem că omologarea soiului este în curs și în Republica Moldova, unde estimăm că introducerea în Catalog se va produce la începutul anului 2023. Rubin este un soi deosebit și depunem toate eforturile pentru a vă putea pune la dispoziție material săditor certificat, livrat în conformitate cu toate rigorile legale”, menționează într-o postare Pepiniera Voinești.