(foto/video) Eveniment istoric: Eugen Doga a donat Chișinăului imnul „Orașul meu alb”: Pentru mine este o nuntă, îl însor pe acest băiat

 (foto/video) Eveniment istoric: Eugen Doga a donat Chișinăului imnul „Orașul meu alb”: Pentru mine este o nuntă, îl însor pe acest băiat

 Eveniment istoric pentru Chișinău. Maestrul Eugen Doga a donat municipalității drepturile de autor asupra imnului „Orașul meu drag”,  în cadrul evenimentului muzical-literar „Regal muzical-dedicație Chișinăului”, consacrat sărbătorii Hramul orașului. La eveniment au participat mai multe personalități din domeniul culturii, scrie SHOK.md.

Eugen Doga a menționat că ziua de ieri a rămas în sufletul lui, întrucât a găsit „stăpân, gospodar și manager” pentru melodia sa: „Pentru mine este o nuntă, unde îl însor pe acest băiat care se cheamă imnul orașului Chișinău. 

Cu mare drag o transmit orașului unde mi-am petrecut tinerețea, am studiat, mi-am creat familia, unde am casă și mă simt bine”.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, interior şi text care spune „Roland”

Edilul capitalei a venit cu un mesaj de mulțumire și pe pagina lui de Facebook: „Apreciez aportul important al Maestrului în valorificarea patrimoniului cultural al întregii țări și al orașului Chișinău în special, în dezvoltarea domeniului cultural aflat în continuă ascensiune.

În 2022, marele compozitor își va serba venerabila aniversare de 85 ani, an în care vom organiza mai multe evenimente culturale dedicate lui Eugen Doga.

Totodată, am reușit să adoptăm o decizie pentru crearea unui Centru Cultural consacrat maestrului Eugen Doga, iar în scurt timp ne propunem și un eveniment public pe care îl vom organiza în acel loc care în curând va prinde viață cu eforturi comune.

Arta reprezintă o cale de educare a societății, în dezvoltarea unei comunități cu o înțelegere a realității mai complexă. Cultura reprezintă un element determinant al calității dezvoltării unui oraș și a locuitorilor săi”, a declarat Ion Ceban.

 

Ar putea fi o imagine cu 10 persoane şi persoane în picioare

Ar putea fi o imagine cu 14 persoane, persoane în picioare şi interior