(foto/video) Un castel din Scoția se vinde mai ieftin decât o garsonieră în București

 (foto/video) Un castel din Scoția se vinde mai ieftin decât o garsonieră în București
0Shares

Un castel din Scoția, vechi de 200 de ani, se vinde cu doar 30.000 de lire sterline. Problema este că oricine îl va cumpăra va avea nevoie de o adevărată avere pentru a-l renova, scrie digi24.ro.

Vânătorii de case ar putea cumpăra Brough Lodge pe insula Fetlar pentru mai puțin decât prețul unui apartament în Glasgow, sau a unei garsoniere în București. Proprietatea veche de 200 de ani este amplasată pe 16 hectare de teren. Are turnuri, o curte imensă și grădini cât vezi cu ochii, înconjurate de ziduri. Totuși, cheltuiala pentru renovarea acestuia costă enorm, scrie BBC.

Brough Lodge Trust a făcut apel la un „antreprenor filantropic” care să se ocupe de planurile de transformare a sitului. Propunerile lor ar urma să păstreze clădirea existentă, care datează din 1820, precum și să creeze 24 de dormitoare și un restaurant. Brough Lodge este o clădire clasată în categoria A, de importanță națională, și este situată în extremitatea nord-vestică a Fetlar.

A fost construită de un comerciant pe nume Arthur Nicholson și s-a bazat pe arhitectura pe care a văzut-o în timpul călătoriilor sale în Franța, Elveția și Italia. Structura, unică pe insula populată de doar 61 de oameni, a rămas goală din anii 1980, când ultima Lady Nicholson s-a mutat.

Ultimul moștenitor al familiei Nicholson, Olive Borland, a transferat proprietatea către Brough Lodge Trust în 2007 și acum face parte din consiliul său de administrație.

De la preluarea castelului, trustul a cheltuit peste 500.000 de lire sterline din donații pentru a face proprietatea etanșă și pentru a adăuga un nou acoperiș. Prețul său de vânzare de 30.000 de lire sterline este substanțial mai mic decât prețul mediu al unei case din Scoția – în august anul trecut, care a fost calculat la 195.391 de lire sterline de către HM Land Registry.

Totuși, cheltuielile pentru renovarea acestuia ar putea ajunge la 12 milioane de lire sterline. „Viziunea este simplă, dar eficientă. În cadrul planurilor pe care le-am dezvoltat, caracterul istoric al clădirii ar fi pe deplin respectat”, explică trustul pe site-ul său.

Pe lângă faptul că se bucură de priveliști uimitoare ale Mării Nordului, oaspeții de la Brough Lodge vor avea ocazia să facă cursuri de yoga și să experimenteze tradițiile Shetland de tricotat și țesut.

Pe lângă faptul că ar putea aduce turismul pe insulă, trustul a spus că lucrările propuse vor aduce beneficii economice insulei prin crearea a 14 locuri de muncă.

0Shares

Aura Mereuta

https://shok.md