(foto) „Vreau un cadou, să-mi achiți factura”. Moldovenii, după noile scumpiri: Mergem la Parlament după ciocleji

 (foto) „Vreau un cadou, să-mi achiți factura”. Moldovenii, după noile scumpiri: Mergem la Parlament după ciocleji
După ce tariful la gaz și la energia termică a crescut din nou, internauții nu au ratat ocazia să facă haz de necaz. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe glume la acest subiect.

„Cu tarifele „vremurilor” bune la gaz, energia termică și lumină ne-am clarificat. E timpul să ne ducem la Parlament după ciocleji”, a scris consilierul municipal al Platformei DA Ruslan Verbițchi, pe Facebook.

 

„Când o să fiu întrebată ce cadou vreau la vreo ocazie, cred că o să dau să-mi achite factura pentru gaz”, a ironizat un alt internaut.

 

Nu este disponibilă nicio descriere.

„Schimb mașina pe o butelie cu gaz”.

„Se duce Vadim Ceban și Andrei Spînu la un local să comande o pizza.
În meniu scrie 90 de lei. Dă comandă și se așează și așteaptă. Pizza vine, și ei o mănâncă liniștit.
Apoi, cer nota.
Numai că în nota de plată, pizza este 150 de lei. Chelnerul le zice și explicația:
– Știți până am adus pizza la dvs, prețul la făină, salam și condimente a crescut, de aceea a trebuit să vă taxăm mai mult. Dacă nu achitați, sunteți niște iresponsabili, și o să chemăm poliția.
Cam asta cu noile tarife de gaz, aplicate de pe 1 ianuarie”, a scris jurnalistul Ștefan Grigoriță.

Agenția Națională pentru Reglementarea în Energetică a aprobat astăzi solicitarea Moldovagaz de scumpire a tarifului la gazele naturale. Astfel, gazul natural a urcat la 15,18 lei pentru un m3. Noile tarife vor fi aplicate din 1 ianuarie.

Indiferent de decizia care va fi luată de ANRE referitor la solicitarea Moldovagaz, pentru consumatorii casnici, tariful pentru primii 150 de metri cubi consumați, pentru februarie și martie, nu se va schimba, întrucât majorarea va fi compensată în totalitate de Guvern. Anunțul a fost făcut de prim-ministra Natalia Gavrilița.

Parlamentul a decis instituirea stării de urgență în energetică pentru 60 de zile. 58 de deputați au votat „pentru” în timp ce 3 – „împotrivă”.

Asta după ce Gazprom a anunțat intenția de sistare a livrării gazelor naturale către R. Moldova, dacă nu va fi achitat integral consumul curent, până la 20 ianuarie.

Situația se repetă lunar, din cauza că MoldovaGaz nu acumulează resurse suficiente pentru a achita avansul către concernul rus.

Citește și