(FOTO) O familie de agricultori din Israel a doborât recordul pentru cea mai mare căpșună din lume

 (FOTO) O familie de agricultori din Israel a doborât recordul pentru cea mai mare căpșună din lume

O căpșună uriașă crescută în Israel a stabilit un nou record mondial Guiness, a anunțat organizația într-un comunicat lansat marți, scrie SHOK.md cu referire la  digi24.

Fructul a fost descoperit pe plantația „Strawberries in the Field” din comunitatea agricolă Kadima-Zoran (centrul Israelului), administrată de familia Ariel.

Căpșuna care a intrat în Cartea Recordurilor are o lungime de 18 centrimetri, o grosime de 4 centimetri și o circumferință de 34 de centimetri. Fructul cântărește 290 de grame.

Căpșuna uriașă este din soiul Ilan, dezvoltat de Nir Dai la Organizația de cercetări agricole din Israel. Acest soi este recunoscut pentru că produce fructe mari.

Nir Dai a fost prezent la cântărirea frutului și a spus că anul acesta sezonul căpșunilor a întârziat din cauza vremii reci, permițând mai multor fructe să se unească într-o căpșună mare.

„Căpșuna a crescut încet pe parcursul a 45 de zile de la apariția florilor, ceea ce i-a permis să atingă dimensiuni mari la momentul culesului”, a spus Nir Dai.

Maria Palade

https://shok.md/