FRESH
Zodiile care nu pot trece cu ușurință peste experiențele din trecut
(video) Accident între un avion și o mașină, pe o autostradă din SUA. ...
Gheorghe Urschi va surprinde din nou! Actorul pregătește lansarea ...
Dragobetele sărută fetele! Află de ce nu ai voie să plângi în această ...

A murit Boris Gracevski, fondatorul programului pentru copii „Eralaș”

Boris Gracevski, directorul artistic al programului pentru copii „Eralaș” s-a stins din viață, la vârsta de 72 de ani. Regizorul a fost internat la spital, fiind infectat cu Covid-19. Anunțul a fost făcut de către soția sa, joi, pentru tass.ru.

Pe 28 decembrie, Boris Gracevski a confirmat vestea despre spitalizarea sa. Anterior, regizorul a urmat un tratament acasă împotriva Covid-19.

Pe 10 ianuarie, soția sa a spus că medicii au reușit să stabilizeze starea acestuia, care fusese transferat anterior la terapie intensivă.

Gracevski s-a născut la 18 martie 1949 la Moscova. În 1968 a absolvit Colegiul de Mecanică din Kaliningrad. A lucrat ca administrator senior la Studioul Central de Film pentru Copii și Tineret „Gorkii”.

În 1974, împreună cu dramaturgul Alexander Khmelik, a devenit fondatorul programului televizat pentru copii „Eralaș”. Iar din 1984, acesta a fost director artistic al programului.

Este cunoscut și ca regizorul filmelor „Acoperișul” și „Între note sau simfonie tantrică”. Printre premiile sale se numără Ordinele de Onoare și Prietenie.


IAN 17, 2021 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII