FRESH
Gabriella Năstas despre realitate și aspect: „Frumusețea te ajută ...
Jessie J are un nou iubit! Cum arată dansatorul de care e îndrăgostită ...
(video) Cea mai emoționantă piesă din cariera sa! Andreea Balan „încântă” ...
Diana Voevuțki își închide afacerea de suflet, showroom-ul “Ariadna”: ...

A murit Juan Carlos Copes, unul dintre cei mai renumiți dansatori de tango din lume! Coregraful fusese infectat cu noul coronavirus

Juan Carlos Copes a murit, fiind unul dintre cei mai mari dansatori și coregrafi ai stilului tango din lume. Agentinianul fusese infectat cu noul coronavirus în luna decembrie, iar la vârsta de 89 de ani organismul i-a cedat în fața bolii, scrie SHOK.md, cu referire la spynews.ro.

Juan Carlos Copes a fost unul dintre cei mai mari coregrafi și dansatori din lume. A reușit să facă tango-ul cunoscut și ca stil de dans coregrafic, ducâdu-l pe marile scene internaționale, fie transpus în piese de teatru și film, ori la concursuri de cel mai înalt rang.

Născut pe 31 mai 1931 în Buenos Aires, Juan Carlos Copes a crescut în ochii artiștilor din întreaga lume după ce a demonstrat câtă iubire are pentru această artă, cea a dansului. A făcut senzație alături de partenera lui de dans, Maria Nieves care, pe lângă o prietenă desăvârșită și un suflet-pereche pe scenă, i-a devenit și parteneră de viață între anii 1964 şi 1973. Au continuat însă să danseze împreună până în anul 1997, devenid un cuplu al lumii artistice de necontestat.

După ce fiica lor a crescut, ea însăși a devenit partenera de dans a tatălui său, moștenind talentul și iubirea față de acest tip de exprimare a emoțiilor, după cum a transmis și Agerpres. Abia în anul 2015 Juan Carlos Copes s-a restras din lumea dansului, însă fiica lui i-a călcat pe urme, devenind una dintre cele mai bune, apreciate și talentate dansatoate de dans artistic din lume.

„Va străluci mereu în mijlocul stelelor şi pentru totdeauna în istoria tangoului dansat”, a scris pe Facebook fiica sa Johana Copes, cea care i-a moștenit pasiunea pentru dans.

Familia artistului a fost cea care a făcut anunțul trist privind moartea acestuia. În vârstă de 89 de ani, Juan Carlos fusese internat în spital, suferind de coronavirus încă din luna decemrbrie.

„A strălucit pe Broadway şi a fost aplaudat în Europa”, a amintit sâmbătă pe Twitter Ministerul argentinian al Culturii.


IAN 17, 2021 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...