FRESH
Antonia şi-a tatuat pe spate chipul lui Alex Velea. Cum a reacţionat ...
(Foto) Și-au pus pe JAR toți fanii! Tatiana Maxian din nou cu FOTOGRAFII ...
Cât de FRUMOASĂ E! Anna Sedokova, din nou mireasă! Interpreta s-a ...
Orice bărbat ar fi invidios pe soțul ei! Tany Vander FIERBINTE în ...

Ai mașină? VEZI ce se întâmplă atunci când conduci cu geamurile deschise

Dacă faci parte din categoria șoferilor care preferă să circule cu geamurile deschise, atunci trebuie să știi că ești expus poluării cu 80% mai mult decât cei care aleg să țină geamurile ridicate, scrie UNIMEDIA, cu referire la Promotor.ro. Este rezultatul unui studiu efectuat de Universitatea din Surrey și publicat de revista științifică Știința Mediului.

Aproximativ 7 milioane de oameni se sting din viață anual, din cauza unor boli provocate de poluare, arată Organizația Mondială a Sănătății. Nouă din 10 persoane sunt expuse unui nivel ridicat de poluare.

Pe lista celor mai poluate orașe din lume incluse în studiu se află Dhaka din Banghladesh, Chennai din India, Guangzhou din China, Cairo din Egipt, Sao Paulo din Brazilia, Medellin din Columbia, Addis Ababa din Etiopia, Blantyre din Malawi și Dar-es-Salaam din Tanzania. Sunt orașe în care foarte puțini șoferi dețin automobile cu sistem de aer condiționat. În plus, dacă mașinile lor sunt echipate cu aer, șoferii renunță să-l folosească, pentru că va crește consumul de carburant.

Potrivit experților, nu numai șoferii din aceste orașe sunt expuși suplimentar poluării dacă circulă cu geamurile deschise. Cercetătorii au descoperit și că cei care selectează modul de recirculare a aerului sunt supuși riscurilor, din cauza prezenței particulelor nocive PM2,5 și PM10 în cabină. Mai mult, procentajul de risc crește la 91% în orele de vârf. În cazul lor însă, riscul scade cu 80% în comparație cu situația în care ar alege să parcurgă aceeași rută cu geamurile deschise. Filtrele de aer mai eficiente ar putea reduce riscul expunerii la poluare.

„Adevărul este că trebuie să reducem drastic numărul de mașini de pe șosele. Sau trebuie să creștem numărul vehiculelor electrice pentru a reduce expunerea la poluare”, este soluția propusă de profesorul Prashant Kumar de la Universitatea din Surrey.

Care sunt alte dezavantaje atunci când circuli cu geamurile deschise citește pe UNIMEDIA .


AUG 10, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII