FRESH
Una dintre cele mai mari enigme ale istoriei. Camera de Chihlimbar, ...
(FOTO) Cea mai sexy femeie din lume. Megan Fox, cele mai spectaculoase ...
Ce trebuie să schimbi la tine în această primăvară, în funcție de ...
Elon Musk a pierdut locul 2 în topul celor mai bogați oameni din lume. ...

Alunecare de teren masivă în Norvegia: 10 răniți și 21 de dispăruți, sute de oameni evacuați

Zece persoane au fost rănite, dintre care una grav, şi 21 sunt date dispărute după ce o alunecare de teren produsă în sudul Norvegiei a avariat cel puțin 12 clădiri, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.ro.

Alarma despre alunecarea de teren din municipiul Gjerdrum din Romerike a fost declanşată miercuri dimineaţă, la ora locală 04:00.

Alunecarea de teren a avut loc la sud de centrul Ask.

Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile locale pe rețelele de socializare, sute de persoane au fost evacuate după ce în zona în care se aflau s-au produs ample alunecări de teren.

Zece persoane au fost rănite, dintre care una grav, şi 21 rămân date dispărute, a informat poliţia locală.

Alunecarea de teren s-a produs într-o zonă rezidenţială din municipalitatea Gjerdrum, aflată la aproximativ 30 kilometri nord de capitala Oslo.

Circa 700 de persoane au fost evacuate din zonă, a declarat poliţia.

Persoanele dispărute locuiau în casele aflate în centrul zonei unde s-a produs alunecarea de teren, însă pe moment nu se ştie dacă acestea au fost prinse sub dărâmături, erau plecate când a survenit catastrofa sau au reuşit să scape, a precizat poliţia.

„Sunt multe persoane dispărute. Este o mare catastrofă”, a declarat premierul Erna Solberg reporterilor de la locul tragediei.

Zona rămâne deocamdată instabilă, iar în momentul de faţă la ea se poate ajunge doar cu elicopterul, a precizat Roger Pettersen, conducătorul acţiunii de intervenţie a poliţiei.

Sudul Norvegiei a înregistrat cantităţi mari de precipitaţii în ultimele zile, care ar fi putut determina alunecarea solului argilos predominant în zonă, a informat radiodifuzorul NRK.


DEC 31, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII