FRESH
Drama unei rusoaicei căre a primit o mână bionică, după ce soțul i-a ...
Luptătorii moldoveni, de stil liber au cucerit argintul și bronzul ...
A murit Juan Carlos Copes, unul dintre cei mai renumiți dansatori ...
A murit Boris Gracevski, fondatorul programului pentru copii „Eralaș”

Bebeluș, născut cu anticorpi la COVID-19. Mama a fost infectată cu noul coronavirus în timpul sarcinii

Un bebeluș din Singapore s-a născut cu anticorpi la COVID-19. Mama lui fusese infectată cu SARS-CoV-2 când era însărcinată, în luna martie. În ceea ce privește posibilitatea transmiterii infecției de la mamă la făt, specialiștii încă nu au un răspuns, dar această descoperire oferă o nouă perspectivă, scrie SHOK.md, cu referire la spynews.

O femeie de 31 de ani din Singapore a născut un bebeluș cu anticorpi la infecția COVID-19, aceasta fiind confirmată cu virusul în timpul sarcinii. Fătul s-a născut în luna noiembrie și a fost testat negativ la COVID-19, dar s-a descoperit că prezenta anticorpi împotriva virusului.

„Medicul meu bănuiește că i-am transmis anticorpi fătului în timpul sarcinii”, a declarat mama, Celine Ng-Chan, pentru Straits Times.

Din fericire, femeia a suferit o formă ușoară a bolii și a fost externată din spital după două săptămâni și jumătate.

Repezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au afirmat că nu se știe încă dacă o femeie însărcinată, bolnavă de COVID-19, poate transmite virusul către făt în timpul sarcinii sau al nașterii. Cu toate astea, virusul nu a fost detectat în fluidul din pântecul unei gravide sau în laptele de la sân.

Totodată, medicii din China au semnalat prezența și apoi scăderea anticorpilor COVID-19 în cazul bebelușilor născuți de femei cu coronavirus, potrivit unui articol publicat în octombrie, în jurnalul Emerging Infectious Diseases.

Într-un articol publicat în octombrie, în jurnalul JAMA Pediatrics, medicii de la Centrul Medical New York – Presbyterian/Columbia University Irving afirmă că transmiterea coronavirusului de la mamă la nou-născut este rară.

COVID în Singapore

Țara din care vine femeia este una dintre zonele slab afectate de pandemia de coronavirus. Potrivit World Meters, în Singapore s-au înregistrat în total doar 58,205 cazuri de COVID-19, dintre care doar 29 s-au soldat cu decese.


NOI 29, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...