FRESH
Diana Voevuțki își închide afacerea de suflet, showroom-ul “Ariadna”: ...
Cele 4 zodii care adoră să îi surprindă pe cei din jur
Încă o lovitură pentru Barcelona! Ce se întâmplă cu salariile starurilor ...
Horoscop 4 martie 2021. Pentru unii nativi ai zodiacului în plan sentimental ...

Cum să-ți faci masca pentru păr deteriorat la tine acasă. Cele mai eficiente tratamente

Dacă ești posesoarea unui păr deteriorat, care pică și este foarte rar, atunci trebuie să știi că îți poți salva podoaba capilară cu o mască de păr pe care să o faci acasă, într-un mod cât se poate de natural. Iată care sunt cele mai eficiente tratamente, scrie SHOK.md, cu referire la spynews.

Sunt foarte multe doamne și domnișoare care nu sunt mulțumite de starea părului lor și care, din păcate, dau bani grei prin saloane pentru a remedia această problemă. Însă, iată ce pași trebuie să urmmezi pentru un truc simplu, ieftin, rapid și natural de a-ți recăpăta părul de odinioară. Măștile naturale făcute acasă sunt cele mai eficiente.

Din ce poți să-ți faci acasă o mască pentru păr deteriorat

O mască pentru părul deteriorat din cauza frigului, al soarelui ori a poluării nu este deloc greu de preparat și nici nu este foarte costisitoare. Poți face un astfel de tratament cu ingredientele pe care le găsești în bucătăria ta, de la iaurt, miere, ulei de măsline, ulei de ricin, avocado, ou, lămâie, bere, banane. Pe lângă aceste ingredimente mai poți adăuga și fiole de vitamine.

Masca pentru păr deteriorat cu ou

Masca cu ou trebuie folosită de două ori pe săptămână. După aplicarea trebuie lăsată să acționeze timp de cel puțin 45 minute, apoi părul trebuie clătit din abundență. Pentru acest tratament ai nevoie de un ou și o lingură de miere pe care le amesteci bine până vei obține o pasta. După aplicarea pe întregul păr, acopere-te cu ceva din plastic până o vei da jos.

Masca pentru păr deteriorat cu ulei de măsline

Masca cu ulei de măsline este un alt tratament eficient pentru părul deteriorat, căci s-a arătat faptul că acest ingredient ajută la hidratare, creșterea părului și strălucire. Pentru acest tratament ai nevoie de ulei de măsline, o fiolă de vitamina A și una de vitamina E, dar și de o linguriță de miere. Acest amestec se aplică pe păr pentru cle puțin 30 de minute. După acest timp, asigurăte- că ai spălat bine părul pentru anu rămâne lipicios.

Masca pentru păr deteriorat cu ulei de ricin

Masca cu ulei de ricin pentru părul deteriorat ajută la creșterea acestuia, dar și la recăpătarea strălucirei. Ulei de ricin poate fi aplicat la nivelul scalpului și vârfurilor pentru un timp de cel puțin de 30 de minute până la maxim 24 de ore, dar poate fi și amestecat cu ou pentru o obține o mască ce se aplica pe întreaga lungime a părului. Acesta se va ține pe păr până când se va usca oul, apoi se va spăla bine.

De ce ai părul deteriorat

Părrul deteriorat, din păcate, este fragil, uscat, având nevoie de produse speciale ori măști pentru a-și recăpata farmecul. Conform specialiștilor din domeniul frumuseții, o femeie ajunge să aibă părul deteriorat din cauza frigului, a expunerii la soare, a trucurilor de coafare la care apelează, dar și din cauza șamponului folosit. De asemenea, stresul, oboseala și alimentația pot duce la deteriorarea părului.

Cum să eviți deteriorarea părului

Conform specialiștilor, pentru a evita deteriorarea părului trebuie să ai grijă să îl protejezi termin. Vara trebuie să îl lași să se usuce natural, iar iarna ai nevoie de aplicare anumitor protecții termine. De asemenea, feonul, plăcile de păr și ondulatoarele trebuie folosite mai rar și la temperaturi mici.

Totodată, 1-2 cm trebuie tăiați din două în două luni din lungimea părului pentru a nu se deteriora și, bineînțeles, ai grijă să folosești un șampon fortifiant sau reparator.


IAN 22, 2021 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...