FRESH
(Foto) Și-au pus pe JAR toți fanii! Tatiana Maxian din nou cu FOTOGRAFII ...
Cât de FRUMOASĂ E! Anna Sedokova, din nou mireasă! Interpreta s-a ...
Orice bărbat ar fi invidios pe soțul ei! Tany Vander FIERBINTE în ...
Radu și Ana Sîrbu, la 19 ANI DE CÂND AU SPUS „DA”!: Vezi ce mesaje ...

Acum 58 de ani și-au UNIT DESTINELE, iar de atunci sunt de nedespărțit. Cum arătau maestrul Eugen Doga și soția sa Natalia, în ziua nunții lor

Sunt împreună de mai mult de jumătate de secol, iar astăzi, sărbătoresc ziua în care au devenit soț și soție, oficial. Este vorba despre renumitul compozitor Eugen Doga, care a dus faima Republicii Moldova în întreaga lume, și soția sa, Natalia Doga, scrie SHOK.md.

La 11 august, acum 58 de ani, tinerii Eugen și Natalia își uneau destinele. Astăzi, la aproape 6 decenii din acea zi, maestrul a postat o imagine de la frumosul eveniment, pe pagina sa de Facebook, dar și alte poze care oglindesc viața lor și cum s-au schimbat odată cu scurgerea anilor.


Admiratorii creației marelui maestru i-au scris sute de mesaje de felicitare pe Facebook:

„Felicitări! La mulți ANI, Maestre! Să ajungeți și la 100 de ANI de căsnicie!”.


„58 de ani! O viață de om! Din păcate tot mai puține cupluri ajung la această aniversare. Sunteți binecuvântați că vă aveți unul pe altul. Vă doresc mulți ani înainte plini de înțelegere, armonie și sănătate. ”

„Cei mai frumoși ani sunt anii care v-au împlinit iubirea la tinerețe, cei mai minunați sunt cei care au mers pe drumul vieții la maturitate, iar cei pe care îi trăiți în această etapă a vieții sunt încărcați cu toate darurile de până acum: dragoste, înțelepciune, respect, înțelegere! Să rămâneți cu aceste lucruri ani mulți! La multi ani!”

„Mulți ani binecuvântați, domnule Eugen Doga împreună cu familia dvs. Sunteți un Eminescu al muzicii, ce ne încălzește sufletele!”

Într-un interviu pentru UNIMEDIA, maestrul Eugen Doga a relatat cum a făcut cunoștință cu soția sa, cum s-au căsătorit, dar și ce îi ține împreună, atâția ani.

Probabil cel mai complicat lucru pentru Eugen Doga este să ofere o definiție a sentimentului de care s-a lipsit, conștient, în tinerețe – iubirea dintre femeie și bărbat: „Nu știu cum să formulez dragostea, ce e asta, ca și cum ar fi un chibrit, o scânteie, o sclipire, ca un fulger de puternică, dar e puțină. Chibritul repede se stinge, fulgerul doar scapără și dispare, cu toate că e foarte puternic, dar dragostea e altceva, este o stare sufletească ce nu se vede, nu se poate pipăi, cântări, ambala, măsura, nu este încă dragosteometru și slava Domnului. Eu nu știu și sincer vorbesc despre asta, fiindcă dacă am ști, s-ar termina dragostea”.

Și poate că nici nu s-ar fi însurat, dacă nu venea cu inițiativa femeia care de mai bine de jumătate de secol îi este alături și la bine și la greu: „Au trecut vreo două zile de cunoștință și dânsa mi-a spus că noi am hotărât să ne căsătorim. Noi. A luat inițiativa și noi deja peste 50 de ani suntem împreună. La noi, familia este ceva sfânt”.

Recunoaște că nu prea face față responsabilităților de soț și de tată, dar asta pentru că se dedică în totalitate creației, iar familia nu a avut altă alegere decât să îl înțeleagă și să aprecieze puținele clipe petrecute împreună. „Eu în genere nu sunt pentru familie, tot timpul stau acolo la mine în altă lume, cu altă dragoste, sunt foarte prost familist, nu am avut această fericire de a mă bucura de familie, tot timpul lipsesc, tot timpul umblu prin lume cu alte probleme. Undeva îmi e milă de soția mea, care așteaptă ceva mai propriu. Singura mea scuzare este muzica pe care o scriu și care aș dori să fie apreciată și simțită, trăită. Acele trăiri pe care ar trebui să le direcționez familiei, eu le pun în altă parte, sursa e aceeași. Dacă credem că putem reuși sută la sută și aici și acolo, nu e chiar așa. Compozitorul trebuie să fie și familist, și îndrăgostit și acolo și acolo. Dacă tăiem un măr în două, o parte pentru creație și o parte pentru familie, ce asta e dragoste pe jumătate numai? Sau creație? Ori totul ori nimic. Nu îmi vine mie să scriu numai pe un picior”.

Este o jertfire, iar acest lucru trebuie conștientizat, spune, cu o doză de regret în glas, compozitorul: „M-am nenorocit eu de bună voie, tot timpul vroiam ca toată familia să fie sub un singur acoperiș, nu a fost să fie. Multe lucruri sunt scăpate din sensul cuvântului familiei”.

Interviul integral cu Eugen Doga îl puteți vedea pe UNIMEDIA.AUG 11, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII