FRESH
Gucci vinde blugi „murdari“ cu urme false de iarbă: Costă 650 de euro!
Văduva lui Luciano Pavarotti s-a căsătorit, după 9 luni de relaţie. ...
Smiley, în postura de actor. Primele declaraţii despre filmul în care ...
Dan Badea, la trei ani de la nunta cu Mădălina. Ce regret are actorul

Despre chimia în relația de cuplu. Cei patru factori care determină apariția ei

Deși mulți nu cred în chimia romantică, terapeuta Kimberly Seltzer spune pentru Reader’s Digest că această “scânteie magică” există și constă în patru factori care îi transformă pe iubiți în adevărați parteneri.

Potrivit specialistei în relații, cei patru factori sunt compatibilitatea fizică, emoțională, intelectuală și spirituală. Iată ce presupune fiecare în parte și de ce este importantă:

  • Compatibilitatea fizică

“Majoritatea oamenilor pot defini ce trasături li se par atrăgătoare la un partener. Interesant este însă că atracția în domeniul fizic trebuie să persiste, ba chiar să crească în timp”, spune ea. Adică, se întămplă uneori că un partener să-l considere inițial doar moderat de atrăgător pe celălalt și abia apoi, după ce îl cunoaște la un nivel mai intim, să-l considere și mai atrăgător.

  • Compatibilitatea emoțională

“Reprezintă modul în care cineva te face să te simți”, spune Seltzer. “Când te simți iubit, ingrijit, protejat apare și această atracție emoțională.” Dacă potențialul partener pare în teorie grozav, dar nu simți o scânteie din acest punct de vedere, terapeuta recomandă răbdarea.

“Mulți oameni sunt reținuți când întâlnesc prima dată pe cineva și preferă să se exprime prin fapte. De aceea, este important să fim atenți la felul în care se comportă și nu neapărat la lucrurile pe care le spun”.

Kimberly Seltzer insistă totuși că vulnerabilitatea în fața unui potențial partener este esențială.

  • Compatibilitatea intelectuală

Similar cu atracția fizică, mulți oameni știu ce așteptări au de la partenerii lor în materie de intelect. De exemplu, o persoană cu simțul umorului se va simți mai compatibilă cu cineva care îi ințelege glumele și răspunde pe măsură comentariilor pe care le face.

  • Compatibilitatea spirituală

Dintre cele patru, spiritualitatea este cel mai dificil de definit: “Unii oameni plasează religia în această categorie; pentru alții poate fi vorba despre alegeri precum veganismul sau stilul de viață”, spune Seltzer. “La prima impresie, e greu de stabilit dacă doi oameni sunt pe aceeași undă la nivel spiritual. Și în acest caz, e nevoie de timp pentru că această atracție și compatibilitate să se dezvolte”.

Potrivit specialistei, în momentul în care doi parteneri ajung să bifeze toate cele patru elemente, ei pot considera că nu mai sunt doar iubiți, ci parteneri romantici în adevăratul sens al cuvântului.

sursa:peroz.ro


AUG 7, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII