FRESH
„Ești prima și unica mea dragoste din acest univers”: Cui îi face ...
Cea mai bună zi din 2021 pentru fiecare zodie
Ioana Băsescu și Elena Udrea, condamnate la închisoare cu executare
TOP 10 cele mai ciudate pisici din lume

Femeile, care ar fi originare din Moldova, arestate după asaltul de la Capitoliu, eliberate: Detalii din culisele reținerii

Kristina și Eugenia Malimon, cele două femei, care ar fi originare din Bălți, reținute la Capitoliu, în legătură cu protestele de la Washington de săptămâna trecută, au fost eliberate. Potrivit presei americane, cele două femei au fost acuzate că ar fi pătruns în Capitoliu ilegal și ar fi încălcat regimul special, impus de autorități, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Unul dintre cei peste 90 de reținuți, William Arthur Leary, care deține o companie în New York a povestit pentru jurnaliști că printre persoanele reținute, își amintește și de Kristina și mama ei, Eugenia. Acesta spune că pe tânăra, în vârstă de 28 de ani, au podidit-o lacrimile după ce a fost separată de mama sa și nu a fost lăsată să traducă pentru ea, Eugenia fiind o vorbitoare de limbă rusă care mai puțin cunoaște limba engleză.

Jurnaliștii au încercat să o contacteze, însă fără rezultat. Reacție au primit de la fratele mai mic al Kristinei, domiciliat în sudul Portland-ului. Aceștia s-au deplasat pe strada unde ar fi domiciliată familia și au primit un răspuns de la adolescent. Acesta le-a deschis ușa, fiind însoțit și de alți membri ai familiei, la fel minori.

Potrivit sursei, aceștia vorbeau în limba rusă, iar fratele, Nick Malimon, traducea. Acesta a spus că sora sa, Kristina, deocamdată nu s-a întors din Washington, dar și-a sunat familia imediat după ce a fost eliberată. Fratele său a mai spus că tânăra nu părea supărată de cele întâmplate. (n.r. decizia de a fi reținută).

Kristina se declară un susținător activ al actualului președinte american Donald Trump și este printre liderii mișcării „tinerii republicani din Oregon”.

Într-un video publicat pe pagina sa de instagram, Kristina spune că este originară din Republica Moldova. Aceasta spune că străbunicul său a fost reținut de KGB-ul transnistrean, la vârsta de 29 de ani. Aceștia i-ar fi oferit opțiunea de a spune că nu mai crede în Dumnezeu, ori rămâne în închisoare. Tânara povestește că bărbatul era un om credincios și este un exemplu pentru aceasta. La 29 de ani, acesta ar fi fost ucis.


IAN 13, 2021 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII