FRESH
Doliu în lumea culturii. A murit prozatorul și publicistul Mihail ...
Tehnica de inginerie genetică, ce poate vindeca paralizia totală. ...
Candice Swanepoel, apariție incendiară în baie. Fotomodelul a pozat ...
Fiica lui Donald Trump s-a logodit! Tiffany Trump a făcut anunțul ...

(INTERVIU) Marina Hajder: „Oamenii mă inspiră. Ei sunt cei care îmi dau elan și un imbold frumos pentru a crea cele mai deosebite creații”

Marina Hajder este o tânără scriitoare – autoare a romanelor „Restul e tăcere”, lansat în 2018, și „Linii de Dialog”, ce urmează să fie lansat. Astfel, într-un interviu pentru SHOK.md, a dezvăluit de unde a început totul, despre opera sa, dar și despre planuri de viitor.

SHOK: Cine este și cu ce se ocupă Marina Hajder? 

M.J: Marina Hajder este o persoană puternică de 19 ani, care întotdeauna a încercat mai întâi să fie un om de valoare și apoi unul de succes. Marina Hajder este pasionată de lectură și are o pasiune incredibilă pentru scris.

SHOK: Ești autoare a două romane – „Restul e tăcere” și „Linii de dialog”. Cum a fost munca asupra lor și cât a durat? Ce reprezintă ele pentru tine? 

M.J: Da, sunt autoarea a celor două romane : „Restul e tăcere…” și „Linii de Dialog”. A fost o muncă colosală, dar una foarte frumoasă care m-a învățat că orice muncă merită răsplătită și apreciată. Și eu, am întâlnit oameni frumoși la suflet și care m-au susținut necondiționat. Ambele romane au ceva aparte, pe cât de sensibile sunt, pe atât de interesante și cu un impact puternic. Cartea „Restul e tăcere…” o pot expedia oricând doritorilor de carte în format PDF. Cartea „Linii de dialog” e în așteptare, căci încă nu a fost lansarea, dar urmează cât mai curând, după ce trecem cu brio după epidemie.

SHOK: Când ți-ai dat seama că există o putere a cuvintelor tale? De unde a venit pasiunea pentru scris? 

M.J: Mi-am dat seama că o putere asupra cuvintelor în vara anului 2018. Am publicat creații în Revista pentru copii și adolescenți „Noi” și de acolo, și punctul meu de pornire în calea scrisului.

SHOK: De unde te inspiri ca să scrii? Ce teme îți sunt cel mai aproape de suflet? 

M.J: Oamenii mă inspiră. Ei sunt cei care îmi dau elan și un imbold frumos pentru a crea cele mai deosebite creații. Tema dragostei îmi e cea mai apropiată de suflet. Dragostea e atât de puternică, atât de frumoasă, încât chiar aparența, mirajul ei, ne amăgește și ne poate produce aceleași emoții ca și ea însăși. Știi, eu caut persoanele care să mă iubească nu în ciuda defectelor și vulnerabilității mele, ci datorită lor. Caut prieteni care îmi sunt alături și înoată împreună cu mine spre adâncimi.

SHOK: Ai ascunde unele indicii, gânduri, secrete… în opera ta, despre care puțini cunosc sau nu cunosc, în general? Despre ce e vorba? 

M.J: Cred că aș ascunde acea mostră de dragoste. Pe care aș lăsa-o să o descopere lumea în toate cuvintele mele care au la bază dragostea. Pentru mine, „În iubire ne gustăm, ne savurăm pe noi înșine, ne încântăm cu voluptățile tremurului nostru erotic, din acest motiv, iubirea este cu atât mai intensă și mai profundă cu cât distanța de persoana iubită e mai mare.” Așa cum spunea Emil Cioran.

SHOK: Crezi că poți să fii scriitor, fără inteligență sau experiență de viață dezvoltată?

M.J: Nu, nu cred că ai putea fi un scriitor bun dacă nu ai avea experiențe de viață trăite. Eu trebuia să trăiesc o realitate intensă, ca să pot scrie realitatea profundă ce domina în cuvintele mele. Deci, nu poți scrie doar ficțiune, ai nevoie să trăiești cu sufletul acest voal frumos al vieții .

SHOK: Care scriitor și-a pus amprenta în sufletul tău? De ce? 

M.J: Scriitorul meu de suflet este Nicolae Dabija. Nicolae Dabija – un om al craiului și al neamului. Nicolae Dabija un magician al cuvintelor şi al trăirilor, un scriitor profund ce te face prin stilul său de a scrie să iubeşti fiecare rând, fiecare pagină şi să vrei să nu se termine cartea, să rămâi cât mai mult in poveste . Am fost cuprinsă de un amalgam de sentimente citind cărțile sale emoţionante până la lacrimi,povești de dragoste atât de frumoase şi tristă e în acelaşi timp, atât de puţin consumate şi totuși extrem de intense.

SHOK: Care sunt planurile tale pentru viitorul apropiat? 

M.J: Îmi doresc foarte mult să merg la Facultatea de Jurnalism , întrucât îmi doresc să fiu prezentatoare într-o televiziune. Pe lângă aceasta, îmi doresc să scriu multe cărți și să primesc Premiul Nobel pentru Literatură. Este foarte important pentru mine și vreau să-mi dau tot sufletul meu pentru a ajunge în vârf.

SHOK: Unde te vezi peste 10 ani?

M.J: Peste 10 ani mă văd într-o televiziune, prezentând și atrăgând publicul cu sufletul meu cald! Îmi doresc peste 10 ani să stau la brațul omului care mă iubește necondiționat și alături de rodul dragostei noastre – copiii. Este foarte important să te simți împlinită și să fii mereu puternică!

Cristina TOMAC


MAI 16, 2020


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...