FRESH
Cum scapi de viruși pe iPhone: problema notificărilor din calendar ...
Nicole Kidman, probleme de sănătate mintală din cauza rolului din ...
Cât de romantică este fiecare zodie
Drama unei rusoaicei căre a primit o mână bionică, după ce soțul i-a ...

Întrece bucătarii la gătit și pe Ion Creangă la povestit! Antreprenorul care FACE MINUNI în bucătărie

Andrei Dorul gătește din plăcere, dar cu multă fantezie

Un antreprenor din Moldova poate pretinde, pe bună dreptate, la titlul de maestru în ale gătitului. Nu se aventurează să gătească rețete sofisticate, de peste mări și țări, optând, mai des, pentru felurile de mâncare tradiționale, însă modul în care aranjează bucatele și cum povestește despre ele îți lasă gura apă, la propriu. „Tot ce fac vine din plăcere, fără implicarea cuiva”, a mărturisit Andrei Dorul pentru Shok.md.

Andrei Dorul, fondator Dor Company, gătește cu multă plăcere, măiestrie și… fantezie. Postările sale fac furori pe Facebook și adună sute de like-uri și comentarii, mai ales că de la un timp, își împărtășește capoderele culinare în grupul specializat „Gustoșel”.

În mâinile sale, chiar și cel mai simplu fel de mâncare capătă culoare, iar descrierile te fac să vrei să guști din fiecare farfurie, chiar dacă nu te dai în vânt după borșul roșu, hrișcă sau tradiționala mămăligă cu brânză. Fiecare fel este asortat cu gust și obligatoriu… cu un pahar de vin.

Este modest, însă, atunci când îl apreciază oamenii și spune că preferă să nu își atribuie merite speciale. „Totul ce fac, fie asta business, scris sau mâncăruri, pe toate le fac singur și din plăcere, fără implicarea cuiva. Este nu atât o pasiune, cât atitudinea față de ceea ce fac. Atât gătitul, cât și scrisul, sunt ocupații care îmi pot apărea spontan, nu mă ocup profesional de asta, pur și simplu încerc prin cuvinte să redau niște emoții nostalgice”, ne-a relatat Andrei Dorul.

„Borș. Legenda spune așa: Cine s-a învățat a face borș, nu mai are frică de nimic. NATO consideră borșul o armă de mici dimensiuni, ce acționează la distanțe scurte, dar cu efect distrugător. Tot ei afirmă că mai multe cuceriri s-au făcut prin borșuri, decât prin războaie. Savanții britanici s-au apucat să-i contrazică, dar din păcate, au intrat în carantină, și slava bogu”. Așa descrie Andrei Dorul tradiționalu borș roșu, iar despre mămăliga de ieri spune că e foarte gustoasă prăjită a doua zi, cu ce a mai rămas în frigider.

Iată doar câteva dintre felurile de mâncare gătite de Andrei Dorul, care au adunat sute de like-uri și comentarii pe rețelele de socializare.


IUL 13, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII