FRESH
(video) Trupa Akord au luat o fată „prizonieră”, în noua lor piesă. ...
(video) Cine gătește mai bine: Prima Doamnă, mama sau soacra? Întrebarea ...
(video) Igor Dodon: „Ce tată nu-și dorește o fată? Soția altfel spune...”
Brad Pitt și modela Nicole Poturalski s-au despărțit

Nata Albot, despre povești și impactul lor negativ asupra copiilor!: „Eu nu îmi doresc fata mea să crească cu gândul că ea trebuie salvată”

Jurnalista Nata Albot recent a publicat o nouă postare pe pagina sa de Instagram, prin care vrea să atragă atenția părinților asupra lucrurilor pe care le descoperă copiii în povești și care le influențează asupra vieții, scrie SHOK.md.

„Poveștile și impactul lor negativ asupra copiilor.

Ooo, parcă simt un val de revoltă. Cum îndrăznești să te atingi de cele sfinte? Poveștile sunt sacrul intangibil care ne-a mai rămas. Jos mâinile de pe povești!

Poveștile sunt minunate! Dar și extrem de sexiste, violente și discriminatorii.

Ieri, stând de vorbă cu Magda, mi-a spus că atunci când va crește mare vrea să aibă doi copii, doar că trebuie întâi să întâlnească un soț.

Eu o completez, spunând că important e să fie un partener de treabă, să fie un prieten de viață și apoi și soț, dacă asta va vrea. La care ea îmi zice cu tristețe că va trebui să își aștepte prințul și asta e tare greu. O întreb de ce are nevoie de prinț? Răspunsul Magdei: Ca să vină, să mă salveze! What?

Și în clipa asta am înțeles că trebuie să atrag mult mai multă atenție la desenele animate și poveștile pe care le consumă Magda. Pentru că eu nu îmi doresc fata mea să crească cu gândul că ea trebuie salvată și mai ales de către un prinț. În primul rând, salvată de cine sau ce? În al doilea rând, de ce de către un prinț? Poate salvează chiar ea prințul?

Dacă vă uitați la desenele animate sau răsfoiți poveștile copiilor cu un ochi mai riguros, veți descoperi câte modele expirate de gândire și comportament acestea transmit. Așa că, filtrați poveștile! Impactul lor pare să fie mai mare decât ne închipuim”, a notat ea în descrierea postării.

View this post on Instagram

We have a talk. Poveștile și impactul lor negativ asupra copiilor. Ooo, parcă simt un val de revoltă. Cum îndrăznești să te atingi de cele sfinte? Poveștile sunt sacrul intangibil care ne-a mai rămas. Jos mâinile de pe povești! Poveștile sunt minunate! Dar și extrem de sexiste, violente și discriminatorii. Ieri, stând de vorbă cu Magda, mi-a spus că atunci când va crește mare vrea să aibă doi copii, doar că trebuie întâi să întâlnească un soț. Eu o completez, spunând că important e să fie un partener de treabă, să fie un prieten de viață și apoi și soț, dacă asta va vrea. La care ea îmi zice cu tristețe că va trebui să își aștepte prințul și asta e tare greu. O întreb de ce are nevoie de prinț? Răspunsul Magdei: Ca să vină, să mă salveze! What? Și în clipa asta am înțeles că trebuie să atrag mult mai multă atenție la desenele animate și poveștile pe care le consumă Magda. Pentru că eu nu îmi doresc fata mea să crească cu gândul că ea trebuie salvată și mai ales de către un prinț. În primul rând, salvată de cine sau ce? În al doilea rând, de ce de către un prinț? Poate salvează chiar ea prințul? Dacă vă uitați la desenele animate sau răsfoiți poveștile copiilor cu un ochi mai riguros, veți descoperi câte modele expirate de gândire și comportament acestea transmit. Așa că, filtrați poveștile! Impactul lor pare să fie mai mare decât ne închipuim.

A post shared by Nata Albot (@nataalbot) on

Adriana GRIȚCO


SEP 18, 2020


COMENTARII